Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024 -

Καγκελαρια



O Oλαφ Σολτς θέλει να γίνει καγκελάριος της Γερμανίας

Κανένας σοσιαλδημοκράτης πολιτικός στη Γερμανία από την εποχή του Γκέρχαρντ Σρέντερ δεν κατέστησε τόσο σαφή την επιθυμία του να αναλάβει καγκελάριος, όσο ο Όλαφ Σολτς.



Μερτς: Ο Σόιμπλε «φλέρταρε» με την καγκελαρία

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε φέρεται να φλέρταρε με την ιδέα ανάληψης της Καγκελαρίας κατά τη διάρκεια της ελληνικής και της προσφυγικής κρίσης, σύμφωνα με μαρτυρία του υποψηφίου για την προεδρία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Φρίντριχ Μερτς, η οποία περιλαμβάνεται σε ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί απόψε από το πρώτο κανάλι της γερμανικής τηλεόρα



Μέρκελ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο μίας νέας, πέμπτης θητείας στην Καγκελαρία

Την επιθυμία της να παραμείνει στο «τιμόνι» του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) εξέφρασε η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο διεκδίκησης και μιας νέας, πέμπτης θητείας στην Καγκελαρία.



Ο Σεμπάστιαν Κουρτς δηλώνει έτοιμος να αναλάβει την καγκελαρία

Χωρίς να αποκλείει κανένα σενάριο συνεργασίας με άλλα κόμματα, ο ηγέτης του Λαϊκού Κόμματος, νικητής σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις των βουλευτικών εκλογών που διεξήχθησαν στην Αυστρία, δήλωσε ότι θέλει να σχηματίσει μια σταθερή κυβέρνηση.



Άλμα του Σουλτς έναντι της Μέρκελ για την καγκελαρία

Ο πρώην πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και σοσιαλδημοκράτης Μάρτιν Σουλτς, καταγράφει σαφές προβάδισμα έναντι της χρριστιανοδημοκράτισσας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.



Γερμανία: Το 55% θέλει για τέταρτη φορά τη Μέρκελ στην Καγκελαρία

Η μεγάλη στιγμή για την Άνγκελα Μέρκελ έφθασε. Η σιδηρά κυρία της Γερμανίας αποκαλύπτει σήμερα τα σχέδιά της για τις εκλογές του 2017 με τους συμπολίτες της να της δίνουν το «πράσινο φως» για να διεκδικήσει και τέταρτη θητεία στην καγκελαρία.