Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024 -

αρχαιοκάπηλοι



Στα χέρια της αστυνομίας αρχαιοκάπηλοι με αντικείμενα μεγάλης αξίας

Συνελήφθησαν, στην Ανάβυσσο Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Ασφάλειας Αττικής, ανδρόγυνο ηλικίας 62 και 58 ετών, αντίστοιχα, για παράνομη κατοχή αρχαίων αντικειμένων.



Θεσσαλία: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα αρχαιοκάπηλων

Εγκληματική οργάνωση, η οποία διεξήγαγε αρχαιολογικές ανασκαφές και χρησιμοποιούσε ανιχνευτές μετάλλων προκειμένου να εντοπίζει αρχαία νομίσματα και σκευάσματα, εξάρθρωσε η ελληνική αστυνομία.



"Τσακωτοί" έγιναν αρχαιοκάπηλοι που ήθελαν να πουλήσουν το άγαλμα της θεάς Υγείας [ΦΩΤΟ]

Ήθελαν να πουλήσουν άγαλμα της θεάς Υγείας για 500.000 ευρώ.



Έκρυβαν έναν θησαυρό με αρχαία

Αρχαία αγάλματα, ύψους 1,60 εκατοστών, αντικείμενα και νομίσματα, καθώς όπλα, πυρομαχικά και 21 εξαρτήματα ανίχνευσης μετάλλων είχαν στην κατοχή τους οιαρχαιοκάπηλοι.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στα σπίτια και στα αυτοκίνητα των δραστών, καθώς και σε χώρους απόκρυψης των αρχαίων, αλλά και στους ίδιους τους αρχαιοκάπηλους, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν:



Υπό... θεραπεία οι Κούροι της Κλένιας

Η είδηση του εντοπισμού τους στα χέρια αρχαιοκαπήλων ήταν από τις συγκλονιστικότερες του 2010. Ολοι τότε εντυπωσιάστηκαν από τους δύο πανομοιότυπους πανέμορφους Κούρους της Κλένιας, ύψους 1,80 μ. (ο ένας είναι λίγο πιο κοντός), βάρους 220 κιλών, που χρονολογούνται στο 530 π.Χ.



Αξίας 1,3 εκατ. ευρώ ο Κούρος που είχαν οι 4 αρχαιοκάπηλοι στη Σητεία

Στο ποσό του 1.300.000 ευρώ ανέρχεται η αξία ενός αρχαίου ειδωλίου Μεσομινωικής Περιόδου, ύψους 30 εκ., το οποίο απεικονίζει Κούρο σε στάση λατρείας και το οποίο είχε βρεθεί στην κατοχή τεσσάρων ατόμων τα οποία συνελήφθησαν στις 29 Μαΐου του 2015 στη Σητεία, για υπόθεση αρχαιοκαπηλίας. Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα από την ΕΛΑΣ.