Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024 -

Γκουαντάναμο



Καναδάς: Εκατομμύρια αποζημίωση σε πρώην κρατούμενο του Γκουαντάναμο

Η καναδική κυβέρνηση θα ζητήσει συγγνώμη στον Ομάρ Καντρ, πρώην κρατούμενο στη στρατιωτική βάση του Γκουαντάναμο και θα του καταβάλει αποζημίωση περίπου 10 εκατομμύρια καναδικά δολάρια (περίπου 6,8 εκατομμύρια ευρώ) για την κακοποίηση που υπέστη κατά την διάρκεια της κράτησης του, ανέφεραν δύο πηγές με γνώση του θέματος. 



Υεμένη: Νεκρός πρώην κρατούμενος του Γκουαντάναμο από αμερικανικό βομβαρδισμό

Το αμερικανικό Πεντάγωνο επιβεβαίωσε τον θάνατο ενός πρώην κρατουμένου του Γκουαντάναμο, από βομβαρδισμούς αμερικανικών αεροσκαφών στην επικράτεια της Υεμένης.

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, ο πρώην κρατούμενος ανήκε στους πυρήνες της Αλ Κάιντα.



Βρετανός πρώην κρατούμενος του Γκουαντάναμο ο τζιχαντιστής πίσω από το νέο μακελειό στο Ιράκ

Ο τζιχαντιστής του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) που διέπραξε αυτή την εβδομάδα μια επίθεση αυτοκτονίας στο Ιράκ κοντά στη Μοσούλη ήταν ένας Βρετανός πρώην κρατούμενος στην φυλακή του Γκουαντάναμο, σύμφωνα με τον αδελφό του τον οποίο επικαλούνται σήμερα οι Times.



Ο Τραμπ «παγώνει» τις αποφυλακίσεις από το Γκουαντάναμο

Ο εκλεγμένος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε σήμερα την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο οποιασδήποτε νέας μεταγωγής κρατουμένων από την αμφιλεγόμενη στρατιωτική φυλακή του Γκουαντάναμο προς άλλες χώρες, προειδοποιώντας ότι κρατούνται εκεί «επικίνδυνα» πρόσωπα.



Ο συγγραφέας του "Ημερολογίου του Γκουαντάμο" αποφυλακίστηκε κι επέστρεψε στην πατρίδα του

Ελεύθερος αφέθηκε ο Μοχαμεντού Ουλντ Σλάχι, συγγραφέας του "Ημερολογίου του Γκουαντάναμο" αφού η επιτροπή που εξέτασε την υπόθεσή του έκρινε ότι δεν είναι αναγκαία η παράταση της κράτησης του για την προστασία της ασφάλειας των ΗΠΑ.



Γκουαντάναμο: Σε απεργία πείνας πρώην κρατούμενος

Ένας Σύρος, πρώην κρατούμενος στην αμερικανική φυλακή του Γκουαντάναμο, ο οποίος τελεί υπό κατ' οίκον περιορισμό στην Ουρουγουάη όπου είχε μεταφερθεί το 2014, δήλωσε χθες στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι κάνει απεργία πείνας αφότου απελάθηκε από τις αρχές της Βενεζουέλας, όπου διέφυγε στην προσπάθειά του να καταφέρει να επανενωθεί με την οικογένειά του στην Τουρκία.