Κυριακή 08 Σεπτεμβρίου 2024 -

βουλή



Άγριος καβγάς στην τουρκική Βουλή – Εικόνες με αίματα στο πάτωμα

Άγριος καυγάς και ξύλο ξέσπασε στην τουρκική Βουλή κατά την ομιλία του βουλευτή Ahmet Sik, ενώ αποτέλεσμα της σύρραξης ήταν να γεμίσει αίματα το πάτωμα.

Ο Alpay Özalan από το κόμμα ΑΚ επιτέθηκε στον Ahmet Şık ενώ εκείνος βρισκόταν στο βήμα.

Το μέλος του κόμματος DEM Gülistan Kılıç Koçyiğit εθεάθη να τραυματίζεται στον καυγά που ακολούθησε.



Βουλή: Απορρίφθηκε το αίτημα της αντιπολίτευσης για κλήση της εισαγγελέως Αρείου Πάγου για τις παρακολουθήσεις

Σε κλίμα αντεγκλήσεων εξελίχθηκε και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Οι βουλευτές της συμπολίτευσης απέρριψαν τα αιτήματα που είχαν υποβάλει τα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Νέα Αριστερά, Πλεύση Ελευθερίας, «Νίκη»,) μετά το πόρισμα του Αρείου Πάγου για την υπόθεση των υποκλοπών.



Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την ψυχική υγεία

Με ψήφους 159 «υπέρ» και 138 «κατά» έγινε δεκτό επί της αρχής, κατά πλειοψηφία, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας «Ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης».



Άρση ασυλίας για τέσσερις βουλευτές – Απορρίφθηκε η αίτηση για τον πρόεδρο της Ελληνική Λύσης

Την άρση ασυλίας των βουλευτών Μάρκου Καφούρου, Χριστίνας Σταρακά, Χάρη Μαμουλάκη και Μπαράν Μπουρχάν, αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής.

Για τον Μάρκο Καφούρο (ΝΔ), η αίτηση άρσης ασυλίας αφορά στο αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης που φέρεται να τελέστηκε το 2018 όταν ο κ. Καφούρος είχε την ιδιότητα του προέδρου της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων.



Λευτέρης Αυγενάκης: Μετά τη διαγραφή ο Κ.Τασούλας του επέβαλλε μομφή και αποκλεισμό από τη Βουλή

Ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, μετά τη διαγραφή. επέβαλλε μομφή για ανάρμοστη συμπεριφορά και αποκλεισμό από συνεδριάσεις του Κοινοβουλίου στον Λευτέρη Αυγενάκη.



Βουλή: Σοβαρό λεκτικό επεισόδιο μεταξύ της Θ.Φωτίου και της Ο.Κεφαλογιάννη

Μεγάλη αναταραχή προκλήθηκε στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, όταν η βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Θεανώ Φωτίου, απευθύνθηκε στην υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, λέγοντας της «άι στο διάολο», προκαλώντας έντονη αναστάτωση στην αίθουσα.