Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024 -

περιουσιολογιο



Νέου τύπου τεκμήρια φέρνει το περιουσιολόγιο

Νέου τύπου τεκμήρια στοχεύει να δημιουργήσει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή και τη φοροαποφυγή.



Πότε θα τεθεί σε λειτουργία το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο

Εντός του 2019 θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο, όπου θα καταγράφεται το σύνολο της ακίνητης, κινητής και άυλης περιουσίας όλων των φυσικών νομικών προσώπων.



Στο περιουσιολόγιο και οι καταθέσεις

Tο υπουργείο Oικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ξεκαθαρίζει ότι στο περιουσιολόγιο θα καταγράφεται το σύνολο των κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων των φορολογούμενων, συμπεριλαμβανομένων και των καταθέσεων.



Ανατροπή: Και οι καταθέσεις θα μπαίνουν στο περιουσιολόγιο

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Οικονομικών ξεκαθαρίζει ότι στο περιουσιολόγιο θα καταγράφεται το σύνολο των κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων των φορολογούμενων, συμπεριλαμβανομένων και των καταθέσεων.



Περιουσιολόγιο χωρίς... καταθέσεις! Το 2018 η ολοκλήρωση του

Για το 2018 μετατίθεται η ολοκλήρωση του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου. Οπως αναφέρει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος , το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του σχεδίου για το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο άλλαξε εντός του 2016, με συνέπεια η ολοκλήρωση αυτού του τόσο σημαντικού έργου να μετατεθεί για τα τέλη του 2018.



Σε εφαρμογή από το 2017 τίθεται το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο

Σε εφαρμογή αναμένεται να τεθεί από το 2017 το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο.  Σε αυτό θα πρέπει να δηλώνονται συμμετοχές σε εταιρείες του εξωτερικού, ακίνητα, κεφάλαια στο εξωτερικό, ενώ επίσης θα μπαίνουν και όλα τα δεδομένα που έχει η εφορία.