Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024 -

Πολιτισμός/Τέχνες



Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλόριζου: Πρεμιέρες ταινιών απ’ όλον τον κόσμο, ενισχυμένα βραβεία και νέα προγράμματα

Η 9η έκδοση του Beyond Borders – Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου, 25 Αυγούστου μέχρι 1 Σεπτεμβρίου 2024, φέρνει συναρπαστικές ταινίες και πολλές πρεμιέρες απ’ όλον τον κόσμο, ενισχυμένα βραβεία για τη στήριξη των κινηματογραφιστών, συνεργασίες, δράσεις και νέα προγράμματα.



Απονομή βραβείων στο φεστιβάλ ταινιών του Λονδίνου

Την Παρασκευή στις 21 Ιουνίου απονεμήθηκαν τα βραβεία του Ελληνικού Φεστιβάλ ταινιών του Λονδίνου το οποίο μετρά 18 χρόνια ζωής με διαγωνιζόμενους που υποβάλουν τις παραγωγές τους από όλα τα μέρη του κόσμου.



ΛτΕ: Θερινών χορευτικών εξορμήσεων συνέχεια - «...ανοίγουμε τον Κλήδονα μετ’ Αγιαννιού τη χάρη …»

Θερινών χορευτικών εξορμήσεων συνέχεια... αυτή τη φορά με το Περιφερειακό Τμήμα Χορού Χαλανδρίου του Λυκείου των Ελληνίδων που μας προσκαλεί στην παράσταση "...ανοίγουμε τον Κλήδονα μετ’ Αγιαννιού τη χάρη ..." την Τετάρτη 26 Ιουνίου στην Κεντρική Πλατεία Χαλανδρίου και ώρα 21.00.



Η Πεμπτουσία στο Φεστιβάλ του Λονδίνου

Το Ινστιτούτο Άγιος Μάξιμος ο Γραικός και η Pemptousia με την ΕΡΤ και το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας ανήκουν στους υποστηρικτές του London Greek Film Festival το οποίο πραγματοποιείται για 18η φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο.



Το μεγαλύτερο βυζαντινό εργαστήρι παγκοσμίως

Τα χιλιάδες μικρά και μεγάλα έργα τέχνης – εικόνες, ευαγγέλια, φυλαχτά, θρησκευτικά αντικείμενα – που παράγει η Εικονοτεχνική, έχουν σηματοδοτήσει την επιτυχία του βυζαντινού εργαστηρίου παγκοσμίως για πάνω από τέσσερις δεκαετίες και πλέον θεωρείται ανάμεσα στα μεγαλύτερα εργαστήρια αντιγράφων μουσείων σε όλο τον κόσμο.



Το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής μάγεψε το κοινό της Όπερας του Καΐρου

Το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ταξίδεψε στην Αίγυπτο και παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία δύο παραστάσεις χορού στην Όπερα του Καΐρου. Στις 6 Ιουνίου 2024 παρουσιάστηκε ο Χορός με τη σκιά μου σε μουσική Μάνου Χατζιδάκι και χορογραφία Κωνσταντίνου Ρήγου.