Αυτή είναι τροφή που πολλαπλασιάζει τα καρκινικά κύτταρα
Παρά το γεγονός ότι καρκινογόνοι διατροφικοί παράγοντες είναι λίγοι, επιδημιολογικές έρευνες αποδεικνύουν ότι η διατροφή συνδέεται με την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου σε σημαντικό βαθμό.
Παρά το γεγονός ότι καρκινογόνοι διατροφικοί παράγοντες είναι λίγοι, επιδημιολογικές έρευνες αποδεικνύουν ότι η διατροφή συνδέεται με την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου σε σημαντικό βαθμό.
Τροφές πλούσιες σε ψευδάργυρο καθώς και διατροφικά συμπληρώματα ψευδαργύρου μπορούν να βοηθήσουν στην αναχαίτιση του πολλαπλασιαμού των οισοφαγικών καρκινικών κυττάρων, υποστηρίζουν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τέξας σε άρθρο που δημοσίευσαν στο επιστημονικό έντυπο The FASEB Journal.
Τα καρκινικά κύτταρα, που μπορούν να συλλεχθούν μέσω μια ανάλυσης αίματος, ενδεχομένως να είναι ικανά να προβλέψουν πως θα εξελιχθεί η πορεία της υγείας των ασθενών με πρώιμου σταδίου καρκίνο του πνεύμονα.
Ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι ο δεύτερος συχνότερος καρκίνος στις γυναίκες και ο τρίτος συχνότερος στους άνδρες.
Εργαστηριακά πειράματα Αμερικανών ερευνητών έδειξαν ότι συστατικά που περιέχονται σε ένα αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο, μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι σύμμαχοι στη μάχη κατά του καρκίνου του παχέος εντέρου.
Μία χημική ουσία που υπάρχει στο μπαχαρικό κάρυ σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα, ανακάλυψαν ιρλανδοί επιστήμονες. Η ουσία λέγεται κουρκουμίνη και αποτελεί εδώ και χρόνια αντικείμενο μελέτης για τις θεραπευτικές ιδιότητές της – μεταξύ άλλων δοκιμάζεται ως θεραπεία για την αρθρίτιδα και την άνοια.