Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024 -

ασφαλιστικό νομοσχέδιο



Οι 8 σημαντικότερες αλλαγές που «φέρνει» το ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Η μείωση του χρόνου παραγραφής μη βεβαιωμένων οφειλών στον ΕΦΚΑ σε 10 χρόνια (από 20), ο διπλασιασμός των δόσεων για πάγια ρύθμιση ασφαλιστικών οφειλών σε 24 δόσεις (από 12), η κατάργηση της ειδικής εισφοράς 1% των ασφαλισμένων του τ.



Μάρδας: Λίγα θέματα έχουν μείνει προς συζήτηση στο θέμα της αξιολόγησης

«Η Τουρκία, στα πλαίσια του πολιτικού διαλόγου που είναι θεσμοθετημένος με την ΕΕ, οφείλει ό,τι προβλήματα αντιμετωπίζει να τα λύνει με τη διπλωματική οδό, δεν υπάρχει άλλος τρόπος επίλυσης προβλημάτων, ιδιαίτερα με την Τουρκία» τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας από την Καστοριά, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, εάν ανησυχεί για την κινητικότητα της Τουρκίας στο Αιγαί



ΠΝΟ: 48ωρη απεργία μόλις κατατεθεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Νέα 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση, με την κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου προς ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής, αποφάσισε σήμερα η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.



Λεβέντης: Οι αγρότες να πάνε σπίτια τους - Υπό παραίτηση η κυβέρνηση

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, προέτρεψε τους αγρότες να πάνε στα σπίτια τους, αποκαλύπτοντας πως η κυβέρνηση βρίσκεται στα πρόθυρα της παραίτησης.  αφού δεν  μπορεί να βρεί τις 153 θετικές ψήφους των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για να ψηφιστεί το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό.



Φλαμπουράρης: Όχι στην απόσυρση του ασφαλιστικού. Όσοι διαφωνούν να παραδόσουν τις έδρες τους

Ο Υπουργός Επικρατείας  Αλέκος Φλαμπουράρης, ξεκαθάρισε δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο εσωτερικό της κυβέρνησης, πως το ασφαλιστικό νομοσχέδιο δεν πρόκειται να αποσυρθεί. Την ίδια στιγμή κάλεσε τους διαφωνούντες μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ να παραδώσουν τις έδρες τους  ως ηθική υποχρέωση. 



Αλεξιάδης: Το ασφαλιστικό θα καταρρεύσει αν δε περάσει η πρόταση Κατρούγκαλου

 Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύων Αλεξιάδης, στ οίδι ομήκος κύματος με την Όλγα Γεροβασίλη, ανέφερε σε δηλώσεις του είναι ορατός  ο κίνδυνος να γκρεμιστεί το ασφαλιστικό σύστημα, αν το σχέδιο Κατρούγκαλου, δεν περάσει.