Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024 -

Προγνωση καιρού



Η αναλυτική πρόγνωση για την μεγάλη αλλαγή του καιρικού σκηνικού στην χώρα

Αίσθηση προκαλεί η ανάρτηση του γνωστού μετεωρολόγου Γιώργου Τσατραφύλλια, ο οποίος αναφέρει πως «Δεν αποκλείω ακόμα και χιόνια», αναφορικά με την  αλλαγή του καιρού που αναμένεται αυτή την εβδομάδα σε ολόκληρη την χώρα.



Καλοκαίρι τέλος: Από Τετάρτη έρχεται κανονικό φθινόπωρο με σημαντική πτώση θερμοκρασίας

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο οποίος εξήγησε τι είναι ο «Ωμέγα Εμποδιστής» και πότε θα φέρει ένα πιο φθινοπωρινό σκηνικό με ισχυρούς βοριάδες, ανομβρία και λίγες βροχοπτώσεις θα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού μέχρι τα μέσα της εβδομάδας.



Απότομη αλλαγή του καιρού από το Σάββατο σε ολόκληρη την χώρα. Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας

Σε υψηλά για την εποχή επίπεδα κυμαίνεται τα τελευταία 24ωρα η θερμοκρασία στη χώρα μας, όμως γρήγορα τα δεδομένα θα αλλάξουν.



5°C πάνω από το κανονικό οι θερμοκρασίες μέχρι το Σάββατο και μετά σημαντική πτώση. Αναλυτικά η πρόγνωση

Η θερμοκρασία μέχρι και το Σάββατο «θα κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά κατά 3 με 5°C», γράφει σε ανάρτησή του στο Χ ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, για τις επόμενες ημέρες θα υπάρχουν «λίγο φαινόμενα την Τετάρτη στα βορειοδυτικά και στα βόρεια το Σαββατοκύριακο».



Έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ: Αλλάζει δραματικά ο καιρός από το απόγευμα. Αναλυτική πρόγνωση

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής 04/10 και από τα βορειοδυτικά, με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.



Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για την κακοκαιρία Cassandra

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) το μεσημέρι της Πέμπτης, σημειώνοντας πως η κύρια διαταραχή της κακοκαιρίας Cassandra περνά βόρεια της Ελλάδος, χωρίς ωστόσο να μας επηρεάζει σημαντικά.