Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024 -

συμφωνία



Αυτοί που την προώθησαν τώρα αρχίζουν να την φοβούνται: ΗΠΑ, Βρετανία και ΕΕ υπογράφουν την πρώτη διεθνή συνθήκη για τη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να υπογράψουν την πρώτη νομικά δεσμευτική διεθνή συνθήκη για τη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης (AI), όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα των Financial Times λόγω της αυξανόμενης πίεσης για ρύθμιση της ταχέως αναπτυσσόμενης τεχνολογίας.



Μια νέα τελική συμφωνία θα παρουσιάσουν οι ΗΠΑ σε Ισραήλ και Χαμάς

Όπως αναφέρει η  Washington Post, oι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε επαφές με την Αίγυπτο και το Κατάρ για μια τελική συμφωνία του τύπου «take it or leave it» που θα παρουσιάσουν στο Ισραήλ τις επόμενες εβδομάδες.



Στα σκαριά νέα συμφωνία της κυβέρνησης με το καθεστώς Ζελένσκι

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται πως θα συνάψει νέα συμφωνία με την ουκρανική κυβέρνηση το περιεχόμενο της οποίας παραμένει άγνωστο. 

 



Ουκρανία – Βρετανία: Υπογραφή συμφωνίας για κοινή παραγωγή όπλων

Η Ουκρανία και η Βρετανία συνήψαν συμφωνία-πλαίσιο για συνεργασία στον τομέα της άμυνας και της παραγωγής όπλων, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι στο Κίεβο. Η συμφωνία επικυρώθηκε στο πλαίσιο των προσπαθειών που γίνονται κατά τη διάρκεια του πολέμου για την ενίσχυση της εγχώριας βιομηχανίας όπλων της Ουκρανίας με τη συνεργασία των συμμάχων.



Φινλανδία: Υπογράφει νέα αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ – Προβλέπει την αποστολή Αμερικανών στρατιωτών

Αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ, η οποία προβλέπει την αποστολή Αμερικανών στρατιωτών και στρατιωτικού υλικού που θα συμβάλουν στην άμυνα της, θα υπογράψει τη Δευτέρα η Φινλανδία. 

Η σκανδιναβική γειτονική χώρα της Ρωσίας, η Φινλανδία, έγινε το νεότερο μέλος της στρατιωτικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ νωρίτερα φέτος ως απάντηση στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2022.



Μέρκελ: Ιστορική η εμπορική συμφωνία της Βρετανίας με την ΕΕ

Η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ σχολιάζοντας την εμπορική συμφωνία η οποία επετεύχθη μεταξύ της ΕΕ και της Βρετανίας κάνει λόγο για ιστορική συμφωνία για την μετά Brexit εποχή .