Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024 -

πολεμική αεροπορία



Σμήνος πουλιών παραλίγο να κατεδαφίσει μαχητικό αεροσκάφος – Πώς αποτράπηκε το μοιραίο

Ένα μοιραίο εναέριο ατύχημα απέφυγε ευτυχώς ένας Έλληνας σμήναρχος, ο οποίος στην προσπάθειά του να προσγειώσει το phantom το οποίο πιλόταρε, βρέθηκε αντιμέτωπος με ένα σμήνος πουλιών.



Ενθουσιάστηκαν οι Κύπριοι: Τα ελληνικά γεράκια F16 πέταξαν πάνω από τη Λάρνακα για την άσκηση «Ίρις»

Προσομοίωση προσβολής στόχων στη Κύπρο πραγματοποίησαν δύο αεροσκάφη F-16 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, συμμετέχοντας στην Άσκηση ΙΡΙΣ 204 της κυπριακής Εθνικής Φρουράς.

Η συμμετοχή της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας δεν είχε ανακοινωθεί, για προφανείς λόγους. Τα F-16 πέταξαν πάνω από τη Λάρνακα προκαλώντας ενθουσιασμό, μόλις έγινε αντιληπτό ότι είναι ελληνικά.



Στην 355 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης ο Ν.Δένδιας

Στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, όπου πραγματοποίησε επίσκεψη στην 355 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών (355ΜΤΜ) της 112 Πτέρυγας Μάχης (112 ΠΜ) μετέβη σήμερα, Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024 ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δημήτριο Χούπη και τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Δημοσθένη Γρηγοριάδη.



πεγράφη η επιστολή αποδοχής για τα F35

Tην 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα επισκέφτηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας όπου και ανακοίνωσε την υπογραφή της επιστολής αποδοχής LOA προς την αμερικανική πλευρά για την προμήθεια των F-35.

«H Ελλάδα χτίζει πανίσχυρες ένοπλες δυνάμεις αγοράζοντας το πιο σύγχρονο πολεμικό αεροσκάφος στον κόσμο» υπογράμμισε.



Πιλότος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει Mirage 2000 στην Τανάγρα

Ένα αεροσκάφος Mirage 2000-5, μετά την προσγείωση του στην 114 Πτέρυγα Μάχης, στην αεροπορική βάση Τανάγρας, εγκαταλείφθηκε επιτυχώς από το χειριστή του, κατά τη διάρκεια της τροχοδρόμησης.

Το M2000-5 επέστρεφε από εκπαιδευτική πτήση, όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΑ.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:



Μεταφορά 15 ασθενών από την Πολεμική Αεροπορία

Δεκαπέντε ασθενείς, ανάμεσα τους 1 μωρό, μετέφεραν τα πτητικά μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας από νησιά του Αιγαίου και την Κέρκυρα σε νοσοκομεία μεγάλων αστικών κέντρων και το Μπέρμινχαμ, το τελευταίο τριήμερο.