Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024 -

ελληνικες



Ελληνική γλώσσα- 12 τόσο παράξενες λέξεις που θα σας ξαφνιάσουν!

Η ελληνική γλώσσα δεν περιορίζεται μόνο στις πρωτότυπες ονομασίες.
Κάνοντας μια σύντομη αναζήτηση σε κείμενα, ποιήματα, αλλά και «ντόπιες» ονομασίες ανακαλύπτουμε δεκάδες ελληνικές λέξεις τις οποίες αν δεν είχαμε λεξικό, πιθανώς να κατατάσσαμε στην κατηγορία της… προσβολής.

Δείτε παρακάτω μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα.



Αφαίρεση του βραβείου “Γαλάζια Σημαία” από 38 ελληνικές ακτές

Τριανταοκτώ... (38) βραβευμένες από το Διεθνές Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης «Γαλάζια Σημαία» αποσύρθηκαν από τον εθνικό και διεθνή κατάλογο του 2018 και έχασαν το βραβείο τους επειδή δεν πληρούσαν τα αυστηρά κριτήρια του Προγράμματος, όπως διαπιστώθηκε από τις μέχρι τώρα αξιολογήσεις.

 

Χαρίτσης: Στήριξη των νησιών με πρωτοβουλίες σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο

Η νησιωτικότητα δεν είναι ένα θέμα που εξαντλείται στην Ελλάδα, αλλά αφορά όλη την Ευρώπη, σημειώνει σε δήλωση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης με αφορμή το 13ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Νοτίου Αιγαίου, που πραγματοποιείται στη Ρόδο, σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη, 16 και 17 Απριλίου 2018.



Τρεις ελληνικές περιφέρειες στις πιο φτωχές της Ευρώπης

Οι ανισορροπίες στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης γίνονται φανερές και στα στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat για το κατά κεφαλήν ΑΕΠ σε επίπεδο περιφερειών.



«Θρίλερ» η πρόκριση των ελληνικών ομάδων στο Τσάμπιονς Λιγκ

Εξακολουθεί να διεκδικεί την πρώτη θέση η Στρασμπούρ στον πρώτο όμιλο της ΑΕΚ, αφού νίκησε εύκολα τη Ρόζα Ράντομ 98-81 στη Γαλλία. Την ίδια ώρα, η Εστουντιάντες νίκησε την Μπάνβιτ στη Μαδρίτη 78-73 και κάλυψε το -2 της Τουρκίας.