Πέμπτη 09 Ιανουαρίου 2025 -

εγκέφαλος



Τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής για τον εγκέφαλο

Μια νέα μελέτη του Πανεπιστημίου Tulane, κατέληξε στο συμπέρασμα πώς τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής για τον εγκέφαλο, οφείλονται στην αλλαγή της ισορροπίας των βακτηρίων στο έντερο.



Ποιες τροφές επιβραδύνουν την γήρανση του εγκεφάλου

Οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ότι υπάρχουν κάποιες τροφές οι οποίες μπορούν να επιβραδύνουν τη διαδικασία γήρανσης του εγκεφάλου.

Δείτε ποιες είναι αυτές οι τροφές:

Βατόμουρα – Θησαυρός αντιοξειδωτικών



Η υπερβολική υπνηλία οδηγεί αναπόφευκτα στην άνοια

Νέα επιστημονικά ευρήματα του Albert Einstein College of Medicine διαπίστωσαν ότι άτομα των 70 ετών κι άνω που νυστάζουν πολύ μέσα στη μέρα, κάτι φυσικά που είναι εξαιρετικά αρνητικό καθώς μπορεί να εμφανίσουν το σύνδρομο κινητικού γνωστικού κινδύνου (MCR), που μπορεί να οδηγήσει σε άνοια.



Φιστίκια Αιγίνης: Η υπερτροφή που δρα και ως αντιοξειδωτικό

Μια νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές της Σχολής Επιστήμης και Πολιτικής Διατροφής Friedman του Πανεπιστημίου Tufts διαπίστωσε ότι η καθημερινή κατανάλωση φιστικιών Αιγίνης μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την υγεία των ματιών.



Εγκέφαλος ποπ κορν: Τι είναι και πώς μπορείτε να το αντιμετωπίσετε

Ο «εγκέφαλος ποπ κορν» αντιπροσωπεύει μια κατάσταση με κατακερματισμένη προσοχή, διάσπαρτες σκέψεις και γρήγορη εναλλαγή από το ένα θέμα στο άλλο.



Η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης μπορεί να βλάψει σοβαρά τον εγκέφαλο

Μια νέα μελέτη της Γερμανικής Εταιρείας Νευρολογίας (DGN) και του Γερμανικού Ιδρύματος Εγκεφάλου, κατέληξε στο συμπέρασμα πώς η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης μπορεί να βλάψει σοβαρά τον εγκέφαλο.