Τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής για τον εγκέφαλο
Μια νέα μελέτη του Πανεπιστημίου Tulane, κατέληξε στο συμπέρασμα πώς τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής για τον εγκέφαλο, οφείλονται στην αλλαγή της ισορροπίας των βακτηρίων στο έντερο.
Μια νέα μελέτη του Πανεπιστημίου Tulane, κατέληξε στο συμπέρασμα πώς τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής για τον εγκέφαλο, οφείλονται στην αλλαγή της ισορροπίας των βακτηρίων στο έντερο.
Οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ότι υπάρχουν κάποιες τροφές οι οποίες μπορούν να επιβραδύνουν τη διαδικασία γήρανσης του εγκεφάλου.
Δείτε ποιες είναι αυτές οι τροφές:
Βατόμουρα – Θησαυρός αντιοξειδωτικών
Νέα επιστημονικά ευρήματα του Albert Einstein College of Medicine διαπίστωσαν ότι άτομα των 70 ετών κι άνω που νυστάζουν πολύ μέσα στη μέρα, κάτι φυσικά που είναι εξαιρετικά αρνητικό καθώς μπορεί να εμφανίσουν το σύνδρομο κινητικού γνωστικού κινδύνου (MCR), που μπορεί να οδηγήσει σε άνοια.
Μια νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές της Σχολής Επιστήμης και Πολιτικής Διατροφής Friedman του Πανεπιστημίου Tufts διαπίστωσε ότι η καθημερινή κατανάλωση φιστικιών Αιγίνης μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την υγεία των ματιών.
Ο «εγκέφαλος ποπ κορν» αντιπροσωπεύει μια κατάσταση με κατακερματισμένη προσοχή, διάσπαρτες σκέψεις και γρήγορη εναλλαγή από το ένα θέμα στο άλλο.
Μια νέα μελέτη της Γερμανικής Εταιρείας Νευρολογίας (DGN) και του Γερμανικού Ιδρύματος Εγκεφάλου, κατέληξε στο συμπέρασμα πώς η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης μπορεί να βλάψει σοβαρά τον εγκέφαλο.