Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024 -

Ράφα



Ισραηλινά πυρά αρμάτων μάχης σε καταυλισμό στη Ράφα – Τουλάχιστον 24 νεκροί

Τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 47 τραυματίστηκαν σε πλήγμα εναντίον καταυλισμού εκτοπισμένων κοντά στη Ράφα, στο νότιο άκρο της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές αρχές.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι «οβίδες ισραηλινών αρμάτων μάχης» έπληξαν τον καταυλισμό στην περιοχή Μαουάσι.



Οι ισραηλινές δυνάμεις σφυροκοπούν καταυλισμούς προσφύγων και προχωρούν πιο βαθιά στη Ράφα

Οι ισραηλινές δυνάμεις σφυροκόπησαν περιοχές στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας στη διάρκεια της νύκτας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες άλλοι, σύμφωνα με γιατρούς, ενώ άρματα μάχης προχώρησαν πιο βαθιά στη Ράφα.



Το πέρασμα της Ράφα δεν μπορεί να επαναλειτουργήσει αν οι ισραηλινές δυνάμεις δεν αποχωρήσουν, λέει η Αίγυπτος

Το σημείο διέλευσης της Ράφα, κρίσιμης σημασίας για την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας μέσω της Αιγύπτου, δεν μπορεί να επαναλειτουργήσει αν το Ισραήλ δεν παραδώσει και πάλι τον έλεγχό του στους Παλαιστίνιους, προειδοποίησε σήμερα ο αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών Σάμεχ Σούκρι.



Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε τις επιχειρήσεις στην Τζαμπάλια, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε σήμερα ότι τα στρατεύματα ολοκλήρωσαν τις επιχειρήσεις στην ανατολική Τζαμπάλια στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, έχοντας καταστρέψει 10 χιλιόμετρα σηράγγων και αρκετά σημεία κατασκευής όπλων σε ημέρες μαχών, που περιελάμβαναν πάνω από 200 αεροπορικά πλήγματα.



Η Κίνα ανησυχεί για την κατάσταση στη Ράφα – «Ζητάμε από όλες τις πλευρές να προστατεύουν τους αμάχους»

Η διπλωματία της Κίνας εξέφρασε την Τρίτη 28/5 την «έντονη ανησυχία της» για τα πλήγματα του Ισραήλ στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπου ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε φονικό βομβαρδισμό εναντίον καταυλισμού εκτοπισμένων.



Άρματα μάχης του Ισραήλ στο κέντρο της Ράφας

Στο κέντρο της Ράφας εισέβαλαν τα ισραηλινά άρματα μάχης σήμερα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Οι δυνάμεις του Ισραήλ επιχειρούν στην περιοχή για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα  στην πόλη της νότιας Λωρίδας της Γάζας, γεγονός  που έχει προκαλέσει παγκόσμια κατακραυγή.