Τετάρτη 02 Οκτωβρίου 2024 -

panic button



Λιμενικός κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία – Η σύζυγος ζήτησε panic button και την ποινική του δίωξη

Μία ακόμη υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας βρίσκεται στα χέρια των αρχών με πρωταγωνιστή αυτή τη φορά έναν 54χρονο λιμενικό στην Εύβοια. Η καταγγελία έγινε από τη σύζυγό του, στις 27 Σεπτεμβρίου, η οποία ανέφερε ότι την απειλεί και παρακολουθεί το τηλέφωνό της από τον Νοέμβριο του 2023 μέχρι και δέκα ημέρες πριν οδηγηθεί στις Αρχές, σύμφωνα με το eviaonline.



Ζαχαράκη: 1.359 γυναίκες κατήγγειλαν κακοποίηση το πρώτο τρίμηνο και 2.124 έχουν εγκαταστήσει το panic button

Την ανησυχία της για την έξαρση της ενδοοικογενειακής βίας εξέφρασε την Παρασκευή η Σοφία Ζαχαράκη. Όπως τόνισε «1.359 γυναίκες κατήγγειλαν κακοποίηση το πρώτο τρίμηνο του 2024» ενώ εξήγησε πως στο σύνολο 2.124 έχουν εγκαταστήσει το panic button.



Γενική γραμματέας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Το «κουμπί πανικού» έσωσε ήδη 146 γυναίκες και επεκτείνεται

Για το «κουμπί πανικού» που όπως τόνισε έσωσε ήδη 146 γυναίκες και επεκτείνεται μίλησε το πρωί της Τετάρτης (27/12) η γενική γραμματέας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ζέφη Δημαδάμα. «Η σιωπή πρέπει να σπάσει» τόνισε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής της συνέντευξης.



Συρεγγέλα: Μπαίνει σε λειτουργία το Panic Button

«Για πρώτη φορά στην Ελλάδα τίθεται σε λειτουργία η εφαρμογή Panic Button για να προσφέρουμε στα θύματα ενδοοικογενειακής βίας μεγαλύτερη ασφάλεια και προστασία». Αυτό ανέφερε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρία Συρεγγέλα, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, όπου κατατέθηκε η τροπολογία για τη λειτουργία του Panic Button.