Κυριακή 08 Σεπτεμβρίου 2024 -

καυσωνας



Κίνα: Ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών καταγράφονται στα ανατολικά και βορειοδυτικά της χώρας

Ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών στην Κίνα και συγκεκριμένα στις περιοχές που βρίσκονται στα βορειοδυτικά και ανατολικά.

Πρόκειται για ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες στην ασιατική χώρα οι οποίες καταγράφονται στην ανατολική Κίνα, και αναμένεται να διαρκέσει για έως και 10 ημέρες στις μεγάλες παράκτιες πόλεις στις επαρχίες Τζιανγκσού και Τζετζιάνγκ.



Ρεκόρ ζέστης στην Ιαπωνία τον Ιούλιο που ήταν ο πιο ζεστός που έχει καταγραφεί εδώ και 126 χρόνια

Η Ιαπωνία αντιμετώπισε φέτος τον πιο ζεστό Ιούλιο από τότε που άρχισαν να καταγράφονται συγκριτικά στατιστικά στοιχεία πριν από 126 χρόνια, ανακοίνωσε η ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία.



Υψηλός κίνδυνος θερμοπληξίας – Πως μπορούμε να προστατευτούμε

Η θερμοπληξία είναι η άνοδος της θερμοκρασίας του σώματος πάνω από 39 βαθμούς Κελσίου, ως αποτέλεσμα πολύωρης έκθεσης σε υψηλή θερμοκρασία χωρίς ταυτόχρονη χορήγηση υγρών.

Η υψηλή θερμοκρασία μπορεί να προκαλέσει εγκεφαλική βλάβη ή ακόμα και θάνατο.



O 15ημερος καύσωνας φεύγει και έρχεται «πολικός αεροχείμαρρος». Πόσο θα πέσει η θερμοκρασία

Για 16 ολόκληρες μέρες έμεινε πάνω από τη χώρα ο καύσωνας ανεβάζοντας τη θερμοκρασία κατακόρυφα και δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα για τους πολίτες. Ο υδράργυρος σε πολλές περιοχές ξεπερνούσε και μάλιστα κατά πολύ τους 40 βαθμούς, ενώ τη νύχτα ο υδράργυρος παρέμενε σε πολύ υψηλά επίπεδα.



Παράταση του καύσωνα διαρκείας μέχρι την Δευτέρα. Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Η ΕΜΥ εξέδωσε νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού για τον καύσωνα που συνεχίζει για 12η ημέρα να ταλαιπωρεί τη χώρα μας και τόνισε ότι οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν μέχρι και τη Δευτέρα με τα θερμόμετρα τοπικά να δείχνουν έως 41 βαθμούς Κελσίου.



Καύσωνας: Ποια όργανα χτυπά περισσότερο η ακραία ζέστη

Όταν έχει καύσωνα η θερμορυθμιστική ικανότητα του οργανισμού μας μπαίνει σε μεγάλη δοκιμασία και μαζί με αυτή και πολλά συστήματα του οργανισμού.

Όταν η θερμοκρασία του πυρήνα αποκλίνει από το φυσιολογικό εύρος, το σώμα εκκινεί φυσιολογικές αντιδράσεις για να επαναφέρει τη θερμοκρασία στο φυσιολογικό.