Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024 -

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ



«Ο λαός που ξεχνά την Ιστορία του είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει»: Τα Καλάβρυτα θα θυμίζουν πάντα τις μεγαλύτερες θηριωδίες των Γερμανών

Το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου είναι προ των πυλών και πολλοί είναι εκείνοι που ήδη έχουν σχεδιάσει μια εξόρμηση. Αν, όμως, δεν έχετε σχεδιάσει κάτι για το τριήμερο και ψάχνετε έναν προορισμό για μια μονοήμερη εκδρομή, τότε τα Καλάβρυτα είναι το μέρος που αξίζει να επισκεφτείτε, μιας και είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τα χρόνια της γερμανικής Κατοχής.



Προκόπης Παυλόπουλος: Νομικώς ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες οι απαιτήσεις της Ελλάδας κατά της Γερμανίας

Στον χαιρετισμό του, κατά την τελετή Μνήμης των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας στο Γεράκι Ηλείας, ο τέως Προέδρος της Δημοκρατίας και Επίτιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Προκόπιος Παυλόπουλος τόνισε, μεταξύ άλλων, και τα εξής:



Η απελευθέρωση της Αθήνας – Το τέλος της γερμανικής κατοχής

Η αντίστροφη μέτρηση για την αποχώρηση των Γερμανών και των συμμάχων τους Βουλγάρων από την Ελλάδα είχε σημάνει λίγους μήνες νωρίτερα, στις 6 Ιουνίου, όταν οι Σύμμαχοι αποβιβάστηκαν στη Νορμανδία και άρχισαν να περισφίγγουν τον κλοιό γύρω από τη Γερμανία μαζί τους προελαύνοντες Σοβιετικούς από την ανατολική πλευρά. Ήταν φανερό ότι οι ημέρες της Ναζιστικής Γερμανίας ήταν μετρημένες.