Σάββατο 01 Μαρτίου 2025 -

ΚΟΡΕΣΜΕΝΑ ΛΙΠΑΡΑ



Για ποιο λόγο τα κορεσμένα λιπαρά αυξάνουν τον κίνδυνο Αλτσχάιμερ

Μία μελέτη με επικεφαλής το Universitat Rovira i Virgili (URV) αποκάλυψε το μηχανισμό που βρίσκεται πίσω από τη σχέση μιας διατροφής πλούσιας σε κορεσμένα λιπαρά και της νόσου Αλτσχάιμερ.



Πιθανή επιστροφή στο πλήρες γάλα

Αντιφατικά είναι τα επιστημονικά ευρήματα σχετικά με την κατανάλωση πλήρους ή χαμηλών σε λιπαρά γάλακτος. Οι απόψεις των ειδικών για την ωφελιμότητα  πρόσληψης γάλακτος με πολλά ή λίγα λιπαρά διίστανται.