Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024 -

γαλλία



Προειδοποίηση Φρανσουά Ολάντ στη Γαλλία: «Εγώ που έσωσα την Ελλάδα σας λέω προσέξτε με το χρέος»

Ο Φρανσουά Ολάντ προειδοποίησε την κυβέρνηση Μπαρνιέ μιλώντας στο κανάλι της Βουλής (LCP) για την πορεία του χρέους και την ανάγκη πιστής τήρησης των δημοσιονομικών στη Γαλλία με το παράδειγμα της… Ελλάδας.



Η Γαλλία δανείζεται πλέον ακριβότερα από την Ελλάδα, γράφουν γαλλικά μέσα

Το γεγονός ότι η Γαλλία δανείζεται πλέον ακριβότερα από την Ελλάδα στις διεθνείς χρηματαγορές επισημαίνουν σήμερα πολλά γαλλικά μέσα ενημέρωσης.



Μακρόν: Θα πρέπει να ξανασκεφτούμε τη σχέση μας με τη Ρωσία μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία

Θα πρέπει να «ξανασκεφτούμε τη σχέση μας με τη Ρωσία» μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, υποστήριξε ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος τάχθηκε υπέρ μιας «νέας διεθνούς τάξης», κατά την διάρκεια της «Συνάντησης για την Ειρήνη», που διοργάνωσε χθες, Κυριακή, στο Παρίσι.



Ενισχύεται στρατιωτικά η Ιταλία: Παρήγγειλε από τη Γαλλία το αντιπυραυλικό αμυντικό σύστημα νέας γενιάς

Στην πρώτη επίσημη παραγγελία που έλαβαν οι εταιρείες MBDA και Thales από τη Γαλλία και την Ιταλία για παράδοση του αντιπυραυλικού αμυντικού τους συστήματος νέας γενιάς SAMP/T, αναφέρεται δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Les Echos σημειώνοντας, ότι το εν λόγω σύστημα στοχεύει να υποκαταστήσει το περίφημο Raytheon Patriot, το οποίο κυριαρχεί στην ευρωπαϊκή αγορά. 



Στην τελική ευθεία προς τον σχηματισμό κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Μισέλ Μπαρνιέ οδεύει η Γαλλία

Στην τελική ευθεία προς τον σχηματισμό κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Μισέλ Μπαρνιέ δείχνει να έχει εισέλθει η Γαλλία, όπου εμφανής είναι ωστόσο, 70 ημέρες μετά τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, η πολιτική δυστοκία.



Γαλλία: 61χρονη τυφλώθηκε προσωρινά από τη βαφή μαλλιών που έκανε μόνη της στο σπίτι

Μια 61χρονη γυναίκα στη Γαλλία τυφλώθηκε προσωρινά, έπειτα από βαφή μαλλιών που χρησιμοποίησε στο σπίτι, καθώς όπως διαπιστώθηκε περιείχε μια ουσία η οποία προκαλεί αμφιβληστροειδοπάθεια.

Η όραση της γυναίκας άρχισε να χειροτερεύει όταν αποφάσισε να βάψει τα μαλλιά της στο σπίτι με μια κοινή βαφή μαλλιών.