Τρίτη 06 Μαΐου 2025 -

αλεύρι



Αφράτο σπιτικό τσουρέκι

Υλικά

1 κιλό αλεύρι για τσουρέκι (ή σκληρό αλεύρι)
3 φακελάκια ξηρή μαγιά
400 γρ. ζάχαρη
250 ml γάλα πλήρες, χλιαρό
150 ml νερό, χλιαρό
5 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. βούτυρο, λιωμένο και χλιαρό
1 κ. γλ. αλάτι
2 κ. γλ. μαχλέπι, τριμμένο
1 κ. γλ. μαστίχα, κοπανισμένη
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 αυγό για άλειμμα



Εύκολο και απολαυστικό μιλφέιγ

Σήμερα σας προτείνουμε να φτιάξετε το μιλφέιγ της «τεμπέλας». Ένα εύκολο και άκρως απολαυστικό επιδόρπιο.

Υλικά

800- 850 γρ. σφολιάτα
Για την κρέμα:
1 λίτρο γάλα
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
2 αυγά
3 κ. σ. αλεύρι
100 γρ. βούτυρο
5 γρ. βανίλια σε σκόνη

Εκτέλεση



Μάφιν πορτοκαλιού χωρίς ζάχαρη

Υλικά

300 ml φυσικό χυμό πορτοκάλι (είτε έτοιμο)
60 ml σπορέλαιο
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ. γλ. μαγειρική σόδα
1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
60 γρ. τρούφα σοκολάτας
1- 2 κ. σ. μέλι

Εκτέλεση



Πεντανόστιμο σταφιδόψωμο

Oι σταφίδες δίνουν στο σταφιδόψωμο τη γνωστή του γλύκα αλλά όπως φουσκώνουν, με το ψήσιμο, κάνουν και τη ζύμη γύρω τους ευχάριστα υγρή και μαλακή.

Υλικά



Πασχαλινά κουλουράκια

Υλικά

250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
2 1/2 κ. γλ. αμμωνία ψησίματος σε σκόνη (αν δεν μπορείτε να βρείτε αμμωνία ψησίματος ή δεν σας αρέσει η γεύση της, μπορείτε να την αντικαταστήσετε με 2,5 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ)
1/2 φλ. τσαγιού χλιαρό γάλα
4 μεσαία αυγά
1 κ. σ. εκχύλισμα βανίλιας
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι



Σπιτικό τσουρέκι

Υλικά

1 κιλό αλεύρι για τσουρέκι (ή σκληρό αλεύρι)
3 φακελάκια ξηρή μαγιά
400 γρ. ζάχαρη
250 ml γάλα πλήρες, χλιαρό
150 ml νερό, χλιαρό
5 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. βούτυρο, λιωμένο και χλιαρό
1 κ. γλ. αλάτι
2 κ. γλ. μαχλέπι, τριμμένο
1 κ. γλ. μαστίχα, κοπανισμένη
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 αυγό για άλειμμα