Τρίτη 07 Μαΐου 2024 -

ταξιδιωτική οδηγία



ΈΚΤΑΚΤΟ: Ετοιμάζει ταξιδιωτική οδηγία για τους Ρώσους τουρίστες η Μόσχα - «Η Ελλάδα είναι επικίνδυνη χώρα για σας»

Ταξιδιωτική οδηγία προκειμένου να αποφεύγουν οι Ρώσοι τουρίστες και επιχειρηματίες την Ελλάδα για λόγους ασφαλείας, λόγω του αντιρωσικού κλίματος που έχει πυροδοτήσει η ελληνική κυβέρνηση με τις απελάσεις Ρώσων διπλωματών και τις κατηγορίες που έχει εκτοξεύσει σε βάρος τους ότι εργάζονταν κατά των ελληνικών συμφερόντων, είναι πιθανόν να εκδώσει τις επόμενες ημ



Οδηγία ΗΠΑ: Αυστηρότεροι έλεγχοι για τους Έλληνες ταξιδιώτες από το 2018

Το υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ πρόσθεσε νέες απαιτήσεις στις χώρες που μετέχουν στο πρόγραμμα απαλλαγής από βίζα, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η Ελλάδα.

Τα μέτρα εντάσσονται στο πλαίσιο της προσπάθειας Τραμπ για πιο σφιχτά σύνορα και για ασφαλέστερα ταξίδια.



Ταξιδιωτική οδηγία του Ισραήλ για την Τουρκία

Οι Ισραηλινές Αρχές εξέδωσαν την Δευτέρα ταξιδιωτικές οδηγίες καλώντας τους πολίτες του Ισραήλ να αποφύγουν το ταξίδι σε μέρη που μπορεί να αποτελέσουν στόχο των τζιχαντιστών συμπεριλαμβάνοντας και την Τουρκία, σύμφωνα με την Hurriyet που επικαλείται τους Times του Ισραήλ.



Γερμανικό ΥΠΕΞ: Kίνδυνος αυθαίρετης σύλληψης όσων επισκέπτονται την Τουρκία

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας προειδοποίησε σήμερα τους πολίτες που ταξιδεύουν στην Τουρκία για την ύπαρξη κινδύνου αυθαίρετης σύλληψης τους, ακόμη και στις πολυσύχναστες τουριστικές περιοχές της χώρας.



Προκλητική ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα από το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής

Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι Τούρκοι πολίτες που θα επισκεφτούν την Ελλάδα κατά τη διάρκεια του Κουρμπάν Μπαϊράμ, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής.

Σε ανακοίνωση του, το Τουρκικό Προξενείο σχεδόν παρομοιάζει την Ελλάδα με τριτοκοσμική χώρα, η οποία μαστίζεται από εγκληματικότητα.



«Ύπουλο χτύπημα» των Βρετανών στον ελληνικό τουρισμό

Νέα ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσε η βρετανική κυβέρνηση, με την οποία προειδοποιεί τους πολίτες της, που θα επισκεφθούν την Ελλάδα, σχολιάζοντας πρόσφατα γεγονότα στη χώρα μας, όπως τον ιό του Δυτικού Νείλου τις θερμές καλοκαιρινές ημέρες, τον σεισμό στην Κω, ενώ δεν αποκλείει ένα τρομοκρατικό χτύπημα.