Τάρτα με σοκολάτα και αχλάδια
Υλικά για 6 άτομα
Για τη ζύμη
- 80 γρ. βούτυρο
- 50 γρ. ζάχαρη
- 1/8 κουταλάκι αλάτι
- 1 αβγό
- 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κουταλάκι baking powder
- 180 γρ αλεύρι
Για τη γέμιση
Για τη ζύμη
Για τη γέμιση
Μια αλμυρή νοτημιά για όλες τις ώρες
Για τη ζύμη της τάρτας
Υλικά:
1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φύλλο σφολιάτας
1 φλιτζάνι τοματάκια cherry
1 φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθέρμανε το φούρνο στους 200οC
Μια ξεχωριστή γλυκιά τάρτα με κολοκύθα, με υπέροχη καρυδένια βάση και βελούδινη γέμιση με υπέροχο άρωμα μπαχαρικών.
Υλικά
Για τη βάση
300γρ. καρυδόψιχα
100γρ. ζάχαρη καστανή
4 κουτ. σούπας Βούτυρο Lurpak, λιωμένο
3 κουτ. σούπας αλεύρι
Για τη γέμιση
Πεντανόστιμη, αλλά ιδιαίτερα πληθωρική τάρτα λόγω του πουρέ πατάτας. Αν τη σερβίρουμε ως πρώτο σε γιορτινό τραπέζι με πολλά εδέσματα, φροντίζουμε να την κόψουμε σε μικρά κομμάτια, για να μπορέσουν οι καλεσμένοι να απολαύσουν και τα υπόλοιπα.
Υλικά για ταρτιέρα 28 εκ.: