Σάββατο 05 Οκτωβρίου 2024 -

ταλκ



Johnson & Johnson: Πρόστιμο 260 εκατ. δολαρίων για το ταλκ που προκαλεί καρκίνο

Πρόστιμο 260 εκατ. δολαρίων επιβλήθηκε στην Johnson & Johnson (J&J) ύστερα από αγωγή που κατέθεσε καρκινοπαθής για το ταλκ της εταιρείας.



Reuters: Η Johnson & Johnson γνώριζε πως το ταλκ της περιείχε αμίαντο

Η μετοχή του αμερικανικού κολοσσού Johnson & Johnson υποχώρησε άνω του 10% σήμερα και πιθανότατα θα καταγράψει τη μεγαλύτερη πτώση της τα τελευταία 16 χρόνια, μετά τη δημοσίευση μιας έρευνας του πρακτορείου Reuters, σύμφωνα με την οποία η εταιρεία γνώριζε επί δεκαετίες ότι το ταλκ Baby Powder περιείχε αμίαντο, μια ουσία που θεωρείται καρκινογόνα.



Αποζημίωση 4,7 δισ. σε 22 γυναίκες από Johnson & Johnson για ταλκ με αμίαντο!

Ο αμερικανικός φαρμακευτικός κολοσσός Johnson & Johnson κλήθηκε την Πέμπτη να καταβάλει αποζημίωση ύψους 4,7 δισ. δολαρίων σε 22 γυναίκες και τις οικογένειές τους, που είχαν καταθέσει ομαδική αγωγή υποστηρίζοντας ότι μια πούδρα ταλκ της εταιρείας περιείχε αμίαντο και τους προκάλεσε καρκίνο.



Αποζημίωση-μαμούθ 417 εκατ. δολαρίων σε γυναίκα που είπε ότι εμφάνισε καρκίνο από τη χρήση ταλκ

Το ποσό των 417 εκατομμυρίων δολαρίων επιδίκασε ως αποζημίωση δικαστήριο σε γυναίκα που έκανε αγωγή κατά της εταιρείας Johnson & Johnson (J&J) υποστηρίζοντας ότι τα προϊόντα της με βάση το ταλκ όπως το Johnson’s Baby Powder της προκάλεσε καρκίνο όταν το χρησιμοποίησε για την προσωπική της υγιεινή.



Γιατί πρέπει να βάζεις ταλκ στις βλεφαρίδες σου;

Αντί για τις στρώσεις μάσκαρα που βάζεις στις βλεφαρίδες και τις κοκαλώνεις ,τρέξε στο πλησιέστερο σούπερ μάρκετ ή φαρμακείο για να προμηθευτείς ταλκ!

Κορυφαίοι make up artists μας αποκαλύπτουν το τρικ αυτό για να αποκτήσουμε πλούσιες βλεφαρίδες στο λεπτό χωρίς να ξοδεύουμε μεγάλες ποσότητες μάσκαρας.



Πέντε διαφορετικές χρήσεις του παιδικού ταλκ

Η παιδική πούδρα, το ταλκ, χρησιμοποιείται κυρίως για τη φροντίδα του μωρού μας, έχει όμως δεκάδες άλλες χρήσεις.

Ας δούμε μερικές από αυτές

1. Βοηθάει στην αφαίρεση της λαδιάς

Ρίξτε λίγο ταλκ επάνω στη λαδιά στο ρούχο, αφήστε λίγη ώρα, τρίψτε καλά και απομακρύνετε την επιπλέον σκόνη με μια βούρτσα. Μετά πλύνετε το ρούχο κανονικά.