Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 -

Σύρο



Αγρότης πυροβόλησε και τραυμάτισε 16χρονο Σύρο στη Μόρια

Στο νοσοκομείο Μυτιλήνης τραυματισμένος στο κεφάλι και στα πόδια νοσηλεύεται 16χρονος Σύρος αιτών άσυλο. Τον 16χρονο πυροβόλησε σήμερα περί τις 6 το απόγευμα, αγρότης κάτοικος του χωριού Μόρια μέσα σε κτήμα βόρεια του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Ο αγρότης πυροβόλησε για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους τον 16χρονο παρόντων των γονιών του και του αδελφού του. 



Στη Σύρο ο Προκόπης Παυλόπουλος

Την έναρξη των εργασιών του 4ου Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου με τίτλο: «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και Μέσα Επικοινωνίας-από την Αρχαιοελληνική Γραμματεία έως σήμερα» κήρυξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στην Ερμούπολη της Σύρου.



Πάτρα: Συμμορία αλλοδαπών αρπαξε 500 ευρώ απο Σύρο πρόσφυγα

Με άγριες διαθέσεις περικύκλωσαν έναν Σύρο πρόσφυγα έξι αλλοδαποί κακοποιοί, οι οποίοι τον βρήκαν να περπατάει μόνος σε ένα δρόμο στην Πάτρα νωρίς το πρωί της Πέμπτης.

Πριν προλάβει να αντιδράσει ο 43χρονος όρμησαν εναντίον του και άρχισαν να τον χτυπούν χωρίς έλεος!



Οι ΗΠΑ υποδέχονται τον Νο 10.000 Σύρο πρόσφυγα

Η Ουάσινγκτον επικρίνεται συχνά από τους προασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που καταγγέλλουν την έλλειψη αντίδρασης από την πρώτη δύναμη του κόσμου απέναντι στη μεταναστευτική κρίση που προκάλεσε ο πόλεμος στη Συρία.

Άλλοι ωστόσο επικρίνουν τη «μαλακή» στάση του προέδρου Ομπάμα προβάλλοντας ως επιχείρημα τον κίνδυνο να αναμιχθούν τζιχαντιστές με τους πρόσφυγες.