Πέμπτη 02 Μαΐου 2024 -

συνοριοφυλακη



Φρούδες υποσχέσεις από Κομισιόν: «Θα ενισχύσουμε τη στήριξη της συνοριαφυλακής προς την Ελλάδα»

Σε φρούδες υποσχέσεις προχώρησε η εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα μετανάστευσης Νατάσα Μπερτό, λέγοντας ότι «η ευρωπαϊκή συνοριοφυλακή και ακτοφυλακή είναι έτοιμη να ενισχύσει τη στήριξή της στα χερσαία σύνορα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία».



Διάσωση 64 προσφύγων και παράτυπων μεταναστών από την ελληνική συνοριοφυλακή στον Έβρο

Με μια πετυχημένη επιχείρηση σήμερα το μεσημέρι, η ελληνική συνοριοφυλακή στον Έβρο, διέσωσε εξήντα τέσσερις πρόσφυγες και παράτυπους μετανάστες, ανάμεσά τους και παιδιά, προερχόμενους από την Τουρκία, που είχαν εγκλωβιστεί καταμεσής της κοίτης του ποταμού.



Δ. Αβραμόπουλος: Η Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή αναβαθμίζει την προστασία των εξωτερικών συνόρων

Η Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή αναβαθμίζει την προστασία και τη διαχείριση των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης, ανέφερε ο επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος την Τετάρτη, μία ημέρα πριν από τα εγκαίνια του νέου αυτού Οργανισμού.



Στην Ευρωβουλή η σύσταση ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής

Το ζήτημα της αναθεώρησης της εντολής της Frontex και της μετονομασίας της σε Οργανισμό Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (EBCG), με στόχο την αποτελεσματικότερη και ταχύτερη διαφύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε., συζητήθηκε την Τρίτη στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.



Εντός έξι μηνών η απόφαση για δημιουργία Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής

Κατά τη διάρκεια της Ολλανδικής Προεδρίας, δηλαδή μέσα στους επόμενους έξι μήνες, πρέπει να έχουν αποφασίσει τα κράτη - μέλη της Ε.Ε. για τη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής.



FT: Υπερεξουσίες για τη νέα ευρωπαϊκή συνοριοφυλακή – Έλεγχοι χωρίς συγκατάθεση χωρών

Οι Βρυξέλλες σχεδιάζουν τη δημιουργία μίας Ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής με αυξημένες αρμοδιότητες,  δικό της εξοπλισμό και τη δυνατότητα να αναλαμβάνει τον έλεγχο συνόρων ενός κράτους – μέλους χωρίς τη συγκατάθεση της εκάστοτε κυβέρνησης μεταδίδουν οι Financial Times.