Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

συνορα



Άνοιξαν μετά από 10 ημέρες τα σύνορα του Αφγανιστάν με το Πακιστάν

Άνοιξαν και πάλι σήμερα έπειτα από δέκα ημέρες που παρέμειναν κλειστά, τα σύνορα Αφγανιστάν-Πακιστάν, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι των δύο χωρών.

Πακιστανός αξιωματούχος στα σύνορα επιβεβαίωσε στο AFP, υπό τον όρο της ανωνυμίας, το εκ νέου άνοιγμα των συνόρων, εξηγώντας πως αυτό κατέστη δυνατό έπειτα από διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο Ισλαμαμπάντ και την Καμπούλ.



Ένταση Ρωσίας - Ιαπωνίας: Συνθήκη ειρήνης προβλέπει το Κρεμλίνο για να παύσει η αντιδικία

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών καλεί την Ιαπωνία να εφαρμόσει τις συμφωνίες που υπεγράφησαν μεταξύ του Ρώσου Προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, και του Ιάπωνα πρωθυπουργού, Σίνζο Άμπε, αναφορικά με τις σχέσεις των δύο πλευρών και τις εντάσεις που έχουν προκληθεί μεταξύ τους.



Ισραήλ: Κλείνει συνοριακή διέλευση στη Λωρίδα της Γάζας

Οι αρχές του Ισραήλ έκλεισαν σήμερα μια από τις βασικές διελεύσεις προς τη Λωρίδα της Γάζας, εν είδει αντιποίνων διότι Παλαιστίνιοι έκαναν την εβδομάδα που πέρασε χρήση μπαλονιών με προσαρμοσμένους εμπρηστικούς μηχανισμούς για να προκαλέσουν πυρκαγιές σε τμήματα της ισραηλινής επικράτειας κοντά στα σύνορα με τον θύλακα.



Έβρος: Η Τουρκία δεν θέλει το έδαφος – Θέλει το πέρασμα..

Να ελέγχει ολόκληρη την περιοχή και να αποκλείσει την Ελλάδα από τον έλεγχο σημείων ανατολικά της κοίτης του Έβρου επιδιώκει η Τουρκία. Τα πρόσφατα περιστατικά στις Φέρες – δεν σηκώνουν διαψεύσεις και ανακοινώσεις για το ποιος είναι περισσότερος πατριώτης, οι πρώην ή οι νυν – αναμφισβήτητα δείχνουν ότι η Τουρκία δεν μπορεί να σηκώσει ακόμη μία ήττα στον Έβρο.



Υπ. Προστασίας του Πολίτη : Έρχονται 1.200 προσλήψεις συνοριακών φυλάκων

Την πρόσληψη άλλων 1.200 ατόμων, που θα ενισχύσουν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης προωθεί με ταχείς ρυθμούς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης των 1.500 ειδικών φρουρών που προσελήφθησαν για την Αττική και η παρουσίαση τους έγινε σήμερα με τον πλέον επίσημο τρόπο, στις εγκαταστάσεις της Αστυνομ



Παραμένει για δεύτερη ημέρα στη «νεκρή ζώνη» ο 39χρονος Αμερικανικής υπηκοότητας τζιχαντιστής

Συνεχίζει για δεύτερη ημέρα να βρίσκεται στη νεκρή ζώνη ο Αμερικανικής υπηκοότητας τζιχαντιστής, που προσπάθησε να απελάσει χθες Δευτέρα προς την Ελλάδα η Τουρκία, όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο DHA, αποκαλύπτοντας παράλληλα και τα στοιχεία του.