Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Συμβούλιο της Ευρώπης



To Συμβούλιο της Ευρώπης καλεί τα κράτη μέλη να αναλάβουν δράση κατά των αγωγών SLAP

Το Συμβούλιο της Ευρώπης κάλεσε σήμερα τα 46 κράτη-μέλη του να «καταπολεμήσουν τις καταχρηστικές αγωγές που αποσκοπούν στη φίμωση των δημοσιογράφων και άλλων κριτικών παρατηρητών της πολιτικής ζωής», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συμβουλίου Υπουργών.



Συμβούλιο της Ευρώπης: Τα κράτη μέλη έχουν "υποχρεώσεις" σε ό,τι αφορά την υποδοχή Αφγανών προσφύγων

Το Συμβούλιο της Ευρώπης υπενθύμισε σήμερα στα 47 κράτη μέλη του τις «υποχρεώσεις» τους σε ό,τι αφορά την υποδοχή ανθρώπων που φεύγουν από το Αφγανιστάν, υπογραμμίζοντας ότι τα κράτη έχουν την «ατομική και συλλογική ικανότητα» να διασφαλίσουν την προστασία τους.



Η Ντόρα Μπακογιάννη υποψήφια Γενική Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης

Υποψήφια για τη θέση του γενικού γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης είναι η Ντόρα Μπακογιάννη, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο οργανισμός. 

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής της ΝΔ είναι ανάμεσα στα τέσσερα που διεκδικούν τη συγκεκριμένη υέση. 



Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανησυχίες για τον πυρηνικό σταθμό στο Άκουγιου της Τουρκίας

Συστάσεις και σειρά προτεινόμενων ενεργειών που θα πρέπει να αναλάβουν οι κυβερνήσεις για να βελτιώσουν την ασφάλεια των πυρηνικών σταθμών στην Ευρώπη, περιλαμβάνει ψήφισμα που ενέκρινε στο Στρασβούργο, η κοινοβουλευτική συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης.



Ανησυχία του Συμβουλίου της Ευρώπης για Οτσαλάν

Το Συμβούλιο της Ευρώπης εξέφρασε  σήμερα την ανησυχία του για το γεγονός ότι στον ηγέτη της κουρδικής αντιπολίτευσης Αμπντουλάχ Οτσαλάν και στους τρεις άλλους φυλακισμένους στο νησί-φυλακή Ιμραλί (βορειοδυτική Τουρκία) απαγορεύεται να δεχθούν επισκέψεις και να έχουν επαφές με τους δικηγόρους τους.



Επικρίσεις από το Συμβούλιο της Ευρώπης για την κατάσταση στα Κέντρα Υποδοχής προσφύγων και μεταναστών

Tην ανησυχία του για την κατάσταση που επικρατεί στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου εκφράζει το Συμβούλιο της Ευρώπης με έκθεση της Επιτροπής για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων (CPT).