Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

συμβασιουχοι



Πανδημοσιοϋπαλληλικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας - Κλειστή η Βασ. Σοφίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας πανδημοσιοϋπαλληλικό συλλαλητήριο με κύρια αιτήματα τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων καθώς και την άρση κάθε συνταγματικής απαγόρευσης.



Μαξίμου: Η ΝΔ θα απολύσει όλους τους συμβασιούχους του Δημοσίου

Σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε το Μέγαρο Μαξίμου με αφορμή σημερινές δηλώσεις του αντιπροέδρου του κόμματος Κωστή Χατζηδάκη. Το πρωθυπουργικό γραφείο σημειώνει ότι ο πρόεδρος της ΝΔ θα καταστρέψει την δημόσια κοινωνική ασφάλιση ενώ στις προσθέσεις της είναι και απόλυση όλων των συμβασιούχων του Δημοσίου.



Θεσσαλονίκη: Ένταση μεταξύ συμβασιούχων και ΜΑΤ έξω από το υπ. Μακεδονίας – Θράκης

Μικροένταση επικράτησε το απόγευμα της Τετάρτης (13.12.2017) μεταξύ συμβασιούχων των ΟΤΑ και δυνάμεων της Αστυνομίας, έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, στο οποίο μετέβη ο Αλέξης Τσίπρας.

Οι διαδηλωτές θέλησαν να προσεγγίσουν την είσοδο του υπουργείου ωστόσο οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν.



Καταργείται το κώλυμα εκλογιμότητας για τους συμβασιούχους

Οι συμβασιούχοι θα μπορούν πλέον να θέτουν υποψηφιότητα για τη θέση του δημάρχου ή ακόμη και του περιφερειάρχη, κάτι που έως τώρα αποτελούσε κώλυμα εκλογιμότητας. 



Κραυγή αγωνίας από τους Δήμους: Δεν μπορούν να πληρώσουν τους συμβασιούχους που ξαναπροσέλαβαν με το νόμο Σκουρλέτη

Πρόβλημα ανέκυψε με τους συμβασιούχους της καθαριότητας σε ορισμένους δήμους της χώρας, οι οποίοι βάσει νόμου Σκουρλέτη επαναπροσλήφθησαν, αφού είχαν λήξει οι συμβάσεις τους.



Έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ για τους συμβασιούχους

Έκτακτη συνεδρίαση για το θέμα των συμβασιούχων έχει προγραμματίσει η ΚΕΔΕ μετά τη δημοσιοποίηση της εγκυκλίου για τη διαδικασία των προσλήψεων από το υπουργείο Εσωτερικών.

Η συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη για τις 12 το μεσημέρι.