Παρασκευή 03 Μαΐου 2024 -

συμπληρώματα διατροφής



Πέμπτος ύποπτος θάνατος σε σκάνδαλο με συμπληρώματα διατροφής στην Ιαπωνία

Ο ιαπωνικός φαρμακευτικός όμιλος Kobayashi Pharmaceutical ανακοίνωσε σήμερα ότι ερευνά ένα πέμπτο θάνατο που ενδέχεται να συνδέεται με ορισμένα από τα συμπληρώματα διατροφής του κατά της χοληστερίνης, τα οποία περιέχουν μαγιά κόκκινου ρυζιού και βρίσκονται στο κέντρο ενός μεγάλου υγειονομικού σκανδάλου στη χώρα.



Ο ΕΟΦ προειδοποιεί για δύο συμπληρώματα διατροφής – Περιέχουν μη εγκεκριμένες ουσίες doping

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), με ανακοίνωσή του προειδοποιεί για τα συμπληρώματα διατροφής, SOMATOMAX και ECDISTEN της εταιρείας Hi-Tech Pharmaceuticals καθώς περιέχουν μη εγκεκριμένες ουσίες doping.

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, παρά το γεγονός πως κυκλοφορούν στην Ευρώπη, είναι πιθανή η διακίνησή τους και στην Ελλάδα, ως συμπληρώματα διατροφής.



Ο ΕΟΦ εφτιστά την προσοχή σε προϊόν που διαφημίζεται ως συμπλήρωμα διατροφής για τα μάτια

Την προσοχή των καταναλωτών σε ένα προϊόν που διαφημίζεται στο διαδίκτυο ως συμπλήρωμα διατροφής για τα μάτια, εφιστά ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Όπως αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή του, πρόκειται για το προϊόν OCUVIT το οποίο διαφημίζεται για:



ΕΟΦ: Προειδοποίηση για το προϊόν Germitox

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) εφιστά την προσοχή των καταναλωτών στην παρουσίαση του προϊόντος Germitox.

Το προϊόν, το οποίο κυκλοφορεί ως συμπλήρωμα διατροφής, διαφημίζεται στο διαδίκτυο ως αντιπαρασιτικό φάρμακο. 



Νόσος Αλτσχάιμερ: Το διατροφικό συστατικό που νικά τη γήρανση του εγκεφάλου

Σε μια νέα μελέτη που δημοσίευσαν ερευνητές από το Ερευνητικό Κέντρο Νευροεκφυλιστικών Παθήσεων του Πανεπιστημίου της Αριζόνα στο Aging Cell, αποκαλύπτουν ότι ένα μακροχρόνιο διατροφικό σχήμα με επίκεντρο τη χολίνη προσφέρει προοπτικές για την πρόληψη της νόσου Αλτσχάιμερ.



Διατροφικά συμπληρώματα και κατάθλιψη: Μπορούν να βοηθήσουν;

Η καθημερινή λήψη διατροφικών συμπληρωμάτων δεν βοηθά στην πρόληψη της εμφάνισης της κατάθλιψης, αποκαλύπτει μια νέα ευρωπαϊκή επιστημονική έρευνα, η μεγαλύτερη και πιο ολοκληρωμένη του είδους της μέχρι σήμερα.