Σάββατο 18 Μαΐου 2024 -

συλλογικές διαπραγματεύσεις



Αδήλωτη εργασία: Τι αλλάζει στα πρόστιμα

Η στόχευση είναι να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός, δήλωσε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, διευκρινίζοντας ότι, με την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, από τον Αύγουστο του 2018, η οποία έχει ήδη νομοθετηθεί, θα δοθεί η δυνατότητα στους εργαζόμενους να διαπραγματεύονται καλύτερους μισθούς.



Αχτσιόγλου: Πρέπει να επαναφέρουμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις

Η επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας είναι συστατικό στοιχείο της δίκαιης ανάπτυξης, υπογραμμίζει η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, σε συνέντευξή της στην "Αυγή" της Κυριακής, και τονίζει ότι "δουλεύουμε σκληρά για να αποκαταστήσουμε τον θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων.



Αχτσιόγλου: Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί αντιστέκονται στην επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων

«Οι συλλογικές διαπραγματεύσεις θα πρέπει να αποτελούν κύρια συνιστώσα του Ευρωπαϊκού Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων, όπως είναι κύρια συνιστώσα του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου», δήλωσε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στο Συμβούλιο Υπουργών Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις Βρυξέλλες.



Επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων ζήτησε ο Κατρούγκαλος

Την εθνική θέση για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ως θέμα σεβασμού της νομιμότητας και του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου, παρουσίασε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, στο συμβούλιο των υπουργών Εργασίας.



Αυτές είναι οι προτάσεις των «σοφών» για ομαδικές απολύσεις, κατώτατο μισθό και συλλογικές διαπραγματεύσεις

Το πόρισμα της Επιτροπής των Ανεξάρτητων Ειδικών για τα εργασιακά παρουσίασε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, σε σημερινή συνάντηση με δημοσιογράφους, δηλώνοντας ότι οι συστάσεις της Επιτροπής, που περιλαμβάνονται σε αυτό είναι πολύ κοντά στις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης και πως θα αποτελέσουν τη βάση διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς, στο πλαίσιο της β΄ αξιολόγησης.