Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 -

στρεπτόκοκκος



Ανησυχία των ειδικών για την έξαρση κοκκύτη και στρεπτόκοκκου

Η αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών παιδιάτρων Αττικής, Άννα Παρδάλη, με αφορμή την έξαρση κοκκύτη και στην Ελλάδα δήλωσε πως «Ίσως πρέπει όλοι οι ενήλικες να ξαναδούμε το θέμα του εμβολιασμού και ιδιαίτερα οι έγκυες».



Κρούσματα στρεπτόκοκκου σε σχολείο στα Ιωάννινα – Κλειστό μέχρι την Παρασκευή

Κρούσματα στρεπτόκοκκου εντοπίστηκαν σε σχολείο των Ιωαννίνων.

Μάλιστα σύμφωνα με το ipeirotika.gr. αναστέλλει τη λειτουργία του σχολείο των Ιωαννίνων λόγω στρεπτόκοκκου, μετά από απόφαση δημάρχου.

Η ανακοίνωση για το σχολείο στα Ιωάννινα



Η ανακοίνωση του νοσοκομείου για τον 28χρονο που πέθανε στη Λάρισα από στρεπτόκοκκο

Στην περίπτωση του θανάτου του 28χρονου στον Τύρναβο της Λάρισας, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον στρεπτόκοκκο. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδιδε νωρίτερα το tirnavospress ο 28χρονος Δημήτρης «ήταν εδώ και 2 μήνες άρρωστος χωρίς οι γιατροί να μπορέσουν να βρουν από τι έπασχε».



Σύνδρομο στρεπτοκοκκικού τοξικού σοκ: Τα συμπτώματα και ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο – Τρόποι πρόληψης

Το σύνδρομο στρεπτοκοκκικού τοξικού σοκ (Streptococcal Toxic Shock Syndrome – STSS), θα πρέπει να γίνει γνωστό πως μπορεί να εξελιχθεί πολύ γρήγορα σε χαμηλή αρτηριακή πίεση, ανεπάρκεια πολλαπλών οργάνων, και να οδηγήσει ακόμη και στο θάνατο.



Ημαθία: 8χρονο αγόρι πέθανε από στρεπτόκοκκο

Ένα αγοράκι μόλις 8 χρονών πέθανε από στρεπτόκοκκο στον Στενήμαχο Ημαθίας. 

Το παιδί ανέβασε πυρετό την Παρασκευή και το Σάββατο άρχισε να κάνει και εμετούς. Οι γονείς το μετέφεραν στο Νοσοκομείο Νάουσας, όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις.



Πονόλαιμος: Πότε είναι απλό κρυολόγημα και πότε στρεπτόκοκκος

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί να έχετε πονόλαιμο. Αλλεργίες, οπισθορρινική καταρροή, κρυολογήματα, γρίπη και βακτηριακές λοιμώξεις είναι οι βασικές αιτίες που προκαλούν σε όλους μας πόνο στον λαιμό.
Υπάρχουν, ωστόσο, κάποια συμπτώματα, που δείχνουν ότι ο πονόλαιμος είναι πολύ πιθανό να οφείλεται στο βακτήριο του στρεπτόκοκκου. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να πάτε σε ένα γιατρό.