Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2024 -

στεβια



Τελικά πόσο ασφαλής είναι η στέβια;

Η στέβια αποτελεί μια πολύ καλή εναλλακτική λύση για όσους δεν θέλουν να χρησιμοποιούν ζάχαρη ή άλλα χημικά γλυκαντικά.

Τι είναι η στέβια;

Η βιομηχανία τροφίμων χρησιμοποιεί τα φύλλα του φυτού στέβια για να παρασκευάσει υποκατάστατα ζάχαρης μηδενικών θερμίδων και μηδενικών υδατανθράκων.



Τι έδειξε μελέτη για τη ζάχαρη και τη στέβια – Είναι το καλύτερο υποκατάστατο;

Λόγω των επιπτώσεων που έχει η ζάχαρη στην υγεία  μας έχει ξεκινήσει η αναζήτηση πιο υγιεινών υποκατάστατων, όπως η στέβια.

Έρευνες έχουν δείξει ότι ο εγκέφαλος μπορεί να διακρίνει τη διαφορά μεταξύ διαφορετικών γλυκαντικών ουσιών.



Ποια είναι η διαφορά της ζαχαρίνης από το γλυκαντικό στέβια;

Όσοι έχουν αποφασίσει να ακολουθήσουν ένα υγιεινό πρόγραμμα απώλειας βάρους σίγουρα έχουν προβληματιστεί για τη διαφορά της ζαχαρίνης από το γλυκαντικό στέβια. 

Την απάντηση, για το τι διαφορετικό έχει η ζαχαρίνη από το γλυκαντικό στέβια, δίνει η Βιολέττα Τζεμολλάρι Τελειοφ. Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Μέλος της Ομάδας Logodiatrofis.gr:



Cheesecake με στέβια και σως φράουλας

Υλικά για 6-8 άτομα

Για τη βάση

  • 1 πακέτο αλεσμένα μπισκότα ολικής άλεσης χωρίς ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας μαρμελάδα μήλο προαιρετικά
  • 1/16 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 κουταλιές της σούπας γάλα

Για cheesecake



Στέβια: Γιατί πρέπει να την προτιμούμε;

Η στέβια (Stevia Rebaudiana Bertoni) είναι ένα πολυετές φυτό που ευδοκιμεί στα υψίπεδα τη Παραγουάης και της Βραζιλίας και περιλαμβάνει περισσότερες από 250 διαφορετικές ποικιλίες. Ανήκει στην οικογένεια Asteraceae και ονομάστηκε έτσι προς τιμήν του Ισπανού ιατρού Pedro Jaime Esteve.



Και γλυκιά γεύση στη δίαιτα και απώλεια βάρους; Κι όμως γίνεται!

Είναι γεγονός ότι τα ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά, ή αλλιώς υποκατάστατα ζάχαρης, κερδίζουν ολοένα έδαφος στις προτιμήσεις των καταναλωτών τα τελευταία χρόνια.