Κυριακή 05 Μαΐου 2024 -

ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ



Alain Platel & Fabrizio Cassol: Requiem pour L στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Μπορεί το «Ρέκβιεμ» του Μότσαρτ να αποτελέσει αφορμή για μια απρόσμενη μουσικοχορευτική συνάντηση; Στην περίπτωση της βέλγικης κολεκτίβας C de la B και του καλλιτεχνικού διδύμου Alain Platel και Fabrizio Cassol, δεν τίθεται καμιά αμφιβολία!



Η αναβίωση της παραδοσιακής τέχνης των Αΐτας στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Πέντε Μαροκινές γυναίκες έρχονται στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Χορεύουν, τραγουδούν και ανατρέπουν τα κλισέ για τις γυναίκες της Ανατολής, σε ένα έργο για την ίδια τη ζωή και για τις γυναίκες που την αγαπούν.



Πλούσιος πολιτιστικός χειμώνας στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Χορός, θέατρο, μουσική, ομιλίες, συναντήσεις, εκπαιδευτικές δράσεις θα έχει η σεζόν 2016-2016 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Ο προσανατολισμός της είναι σταθερός και με συνέπεια: Πεειραματικές παραστάσεις και τάσεις από τη διεθνή καλλιτεχνική σκηνή πρώτης γραμμής, ξένες συμπαραγωγές για Έλληνες δημιουργούς και δράσεις σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους.



Η μουσική ως μούσα της Λογοτεχνίας

«Όταν η μουσική εμπνέει τη λογοτεχνία» είναι το θέμα της αποψινής εκδήλωσης στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών που εντάσσεται στο πλαίσιο του «Ελληνικού Σχεδίου». Τρεις συγγραφείς, οι Γιώργος Κοροπούλης, Μιχάλης Γκανάς και Δημήτρης Καλοκύρης, αγκάλιασαν την ιδέα του τίτλου και έγραψαν κείμενα με έμπνευση τη μουσική.



Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών: "Γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον", μια μοναδική παραγωγή

Πρέπει πάντα να θυμόμαστε στην καρδιά και στο μυαλό μας αυτό, που είπε ο γλαρός Ιωνάθαν «η βαρεμάρα, ο φόβος και ο θυμός μικραίνουν την ζωή των γλάρων».