Κυριακή 05 Μαΐου 2024 -

σπανιο

 

Σπάνιο περιστατικό καρδιοπάθειας σε νεογνό στο Ωνάσειο

Ένα πολύ σπάνιο περιστατικό συγγενούς καρδιοπάθειας σε νεογνό βάρους 1.700 γραμμαρίων αντιμετωπίσθηκε χειρουργικά με επιτυχία στο Ωνάσειο.

Η σπανιότητα του περιστατικού έγκειται στο γεγονός ότι είναι το πρώτο νεογνό αυτού του βάρους με τη συγκεκριμένη πάθηση που αντιμετωπίζεται χειρουργικά σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.



Σπάνιο γιγάντιο ψάρι που ζει στον Ατλαντικό εμφανίστηκε στη Ζάκυνθο

Θεωρείται το μεγαλύτερο ψάρι στον κόσμο της κατηγορίας των οστεϊχθύων, δηλαδή των ψαριών με οστέινους σκελετούς – Μπορεί να ζυγίζει έως 2,5 τόνους – Δεν καταναλώνεται λόγω τοξικότητας.



Σπάνιο φαινόμενο: Στέρεψε ο Αχελώος μετά από πολλά χρόνια!

Ένα πραγματικά σπάνιο φαινόμενο αντικρίζουν τις τελευταίες ημέρες οι κάτοικοι περιοχών από τις οποίες περνά ο Αχελώος.

Ο Αχελώος, λοιπόν, που πάντα έχει νερό, όπως τονίζει σε μήνυμά του αναγνώστης του "VimaPoliti.gr" και κάτοικος στο Περδικάκι Βάλτου, εδώ και περίπου δέκα ημέρες έχει σχεδόν στερέψει.



Υπερθέαμα! Πανσέληνος και μερική έκλειψη σελήνης ... μαζί!

Ένα σπάνιο φαινόμενο, την αυγουστιάτικη πανσέληνο και την μερική έκλειψη του δορυφόρου της γης, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν, το βράδυ της Δευτέρας, όσοι έστρεψαν το βλέμμα τους στον ουρανό.



Eντοπίστηκε στην Κρήτη σπάνιο και άκρως δηλητηριώδες λιονταρόψαρο (φωτό)

Στα δίχτυα ενός επαγγελματία ψαρά πιάστηκε ένα νέο είδος ψαριού που μπήκε στη χώρα μας τα τελευταία περίπου δύο χρόνια, στις αρχές Μαρτίου.

Ο λόγος για το λεοντόψαρο «leon fish» ή λιονταρόψαρο που ανήκει στην ομάδα τον πετρόψαρων και μοιάζει πολύ με την σκορπίνα με διάφορα τα μεγάλα αγκάθια που καλύπτουν όλο του το σώμα.