Τετάρτη 09 Απριλίου 2025 -

σκόρδο

 

Νηστίσιμο ριζότο

Θα το λατρέψετε!

Υλικά

Για τη παρμεζάνα

1 κούπα κάσιους ωμά ανάλατα

4 κουταλιές της σούπας διατροφική μαγιά

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη

Για το ριζότο

50 γραμμάρια σέλινο με κοτσάνια

 

Μπακαλιάρος ψητός με ντοματίνια

Μία νόστιμη συνταγή και εύκολη στο μαγείρεμα είναι ο ψητός μπακαλιάρος με ντοματίνια. Δείτε παρακάτω τι θα χρειαστείτε για να τον φτιάξετε.

Υλικά



Τέσσερις χρήσεις του σκόρδου που πιθανόν δεν γνωρίζετε

Το σκόρδο, παρότι λόγω της έντονης μυρωδιάς του το αποφεύγουν πολλοί, έχει ευεργετικές ιδιότητες στην υγεία. Παράλληλα όμως,  διαθέτει κι άλλες ιδιότητες που πιθανόν δεν είναι τόσο γνωστές.

Καταπολεμά την ακμή

Λόγω της αντιοξειδωτικής και αντιφλεγμονώδους δράσης του, το σκόρδο καταπολεμά την ακμή και τις ουλές, αλλά και την πρόωρη γήρανση.



Σκόρδο και αρχαίοι Έλληνες: Το πρώτο αναβολικό στην ιστορία του αθλητισμού

Ένα από τα βασικότερα υλικά της σύγχρονης κουζίνας είναι το σκόρδο. Είναι καθημερινά παρόν στα περισσότερα φαγητά μας. Όμως αυτό το μικρό και ταπεινό προϊόν έχει ίσως τη μεγαλύτερη ιστορία απ’ όλα τα τρόφιμα που χρησιμοποιούμε. Η απίστευτη ιστορία του περνάει μέσα απ’ όλους τους μεγάλους αρχαίους πολιτισμούς. Το φυτό εντόπισαν και καλλιέργησαν οι Ινδοί, έξι χιλιάδες χρόνια πριν.