Πέμπτη 09 Μαΐου 2024 -

σιτηρά



Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε την επιβολή απαγορευτικών τελωνειακών δασμών στις εισαγωγές σιτηρών από Ρωσία και Λευκορωσία

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε σήμερα την επιβολή απαγορευτικών τελωνειακών δασμών στις εισαγωγές στην ΕΕ σιτηρών και άλλων αγροτικών προϊόντων από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία. Η επιβολή τελωνειακών δασμών αφορούν δημητριακά, ελαιούχους σπόρους και παράγωγα προϊόντα σιτηρών από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία, συμπεριλαμβανομένου του σιταριού, του καλαμποκιού και του ηλιέλαιου.



Η ΕΕ συμφώνησε να παρατείνει τις εισαγωγές ουκρανικών γεωργικών προϊόντων χωρίς δασμούς, αλλά με κάποιους περιορισμούς

Ο ουκρανός πρωθυπουργός, Ντένις Σμιχάλ, χαιρέτησε τη συμφωνία, στην οποία κατέληξε στη διάρκεια της νύχτας η ΕΕ σχετικά με τις εισαγωγές στο μπλοκ ουκρανικών γεωργικών προϊόντων, κάνοντας λόγο για «καλά νέα» και επισημαίνοντας ότι θα επιτρέψει στο Κίεβο να στηρίζει τους παραγωγούς του και να διατηρήσει τα επίπεδα εξαγωγών του.



H Ρωσία χρειάζεται περισσότερες λεπτομέρειες για σχέδιο της ΕΕ περί δασμών στα ρωσικά σιτηρά

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι χρειάζεται περισσότερες λεπτομέρειες σε ό,τι αφορά της πληροφορίες περί σχεδίου της ΕΕ να επιβάλει δασμούς στα ρωσικά σιτηρά.



Ουκρανία: Zητά από την Πολωνία την τιμωρία όσων βρίσκονται πίσω από την καταστροφή σιτηρών στα σύνορά τους

Την τιμωρία όσων ευθύνονται για το σκόρπισμα ενός φορτίου ουκρανικών σιτηρών στα σύνορα των δύο χωρών στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ζητά από την Πολωνία το Κίεβο σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ολεξάντρ Κουμπράκοφ.



Ο ΕΦΕΤ ενημερώνει τους καταναλωτές για τη γλουτένη

Ενημέρωση στους καταναλωτές σχετικά με την γλουτένη παρέχει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων. Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η γλουτένη είναι ένα πρωτεϊνικό συστατικό που βρίσκεται σε δημητριακά όπως το σιτάρι, η σίκαλη, το κριθάρι, η βρώμη, το καμούτ, και προϊόντα που παράγονται από αυτά.



Η Ρωσία παραμερίζει τις ΗΠΑ στην αγορά των σιτηρών

ΜΟΣΧΑ. Η Ρωσία και οι ΗΠΑ που είναι οι δύο μεγαλύτεροι εξαγωγοί των σιτηρών, διαγκωνίζονται στη μάχη για πελάτες όχι μόνο στην Αφρική, αλλά και σε παραδοσιακές αμερικανικές αγορές διανομής. Ειδικότερα, το Μεξικό προτιμά τα ρωσικά σιτηρά αντί τα αμερικανικά.