Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

σινα



Σημαντικά έργα ανάπλασης στην περιοχή του Μοναστηριού της Αγίας Αικατερίνης στο Σινά

 

Σημαντικά έργα ανάπλασης της ευρύτερης περιοχής του θεοβάδιστου Μοναστηριού της Αγίας Αικατερίνης του Σινά, πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα, με απόφαση του Προέδρου της Αιγύπτου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι.



Σινά: Αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν τον Αιγύπτιο ΥΠΑΜ λίγα 24ωρα μετά την υπογραφή της τριμερούς στην Λευκωσία

Η τριμερής συμφωνία Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου σε επίπεδο υπουργών Άμυνας μάλλον αναστάτωσε πολλούς...



Σινά: 305 οι νεκροί από το μακελειό στο Τέμενος

Οι ένοπλοι, που σκότωσαν περισσότερους από 300 ανθρώπους σε μια επίθεση εναντίον τζαμιού χθες Παρασκευή στο Βόρειο Σινά της Αιγύπτου, είχαν μια σημαία του Ισλαμικού Κράτους και ήταν 25 έως 30 στον αριθμό, αναφέρεται σε σημερινή δήλωση που εκδόθηκε από την αιγυπτιακή εισαγγελία.



Πατριάρχης Αλεξανδρείας για το μακελειό: Είναι η αρχή πολλών δεινών για τη Μέση Ανατολή

«Ανησυχούμε για το αύριο στο ελληνικό μοναστήρι του Όρους Σινά», δήλωσε την Παρασκευή ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, Θεόδωρος Β’, εκφράζοντας τη βαθιά ανησυχία του για τις συνέπειες που θα έχει το πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα που σημειώθηκε σε τέμενος στο βόρειο Σινά.



Έκρηξη σε τέμενος στο Σινά - Φόβοι για πάνω από 50 νεκρούς

Έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι της Παρασκευής σε τέμενος στην Αίγυπτο και πιο συγκεκριμένα στο βόρειο Σινά και αναμένεται οι νεκροί να ξεπεράσουν τους 50.



18 αστυνομικοί νεκροί από επίθεση του ISIS στο Σινά

Τουλάχιστον 18 αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε επίθεση που εξαπέλυσαν μέλη του Ισλαμικού Κράτους εναντίον μιας αυτοκινητοπομπής των δυνάμεων ασφαλείας της Αιγύπτου στη χερσόνησο του Σινά, όπως έγινε γνωστό από νοσοκομειακές και αστυνομικές πηγές. Μεταξύ των θυμάτων είναι και δύο αξιωματικοί.