Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

σιφνος



Σίφνος το ωραίο νησί: Μια ζωγραφική έκθεση για καλό σκοπό

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου υπό την αιγίδα του Δήμου διοργανώνει στο Δημοτικό Σχολείο του Κάστρου εικαστική έκθεση διακεκριμένων Ελλήνων δημιουργών υπό το τίτλο «Το Ωραίο Νησί». Ο τίτλος της έκθεσης που προέρχεται από το ομότιτλο ποίημα του Σίφνιου ποιητή Ιωάννη Γρυπάρη αποτελεί αφετηρία έμπνευσης και ταυτόχρονα άμεσο πεδίο


Πανσέληνος Αυγούστου 2019: Η Σίφνος «πρωταγωνίστρια» του υπουργείου Πολιτισμού

Τον Δεκαπενταύγουστο πέφτει φέτος η πανσέληνος του Αυγούστου και σε όλη την Ελλάδα θα πραγματοποιηθούν δεκάδες εκδηλώσεις.



Καλοκαιρινές εικόνες από τον Φάρο στη Σίφνο

Ο χρόνος για να έρθει το καλοκαίρι ξεκινά να μετρά αντίστροφα και ήδη οι περισσότεροι σχεδιάζουν τις εξορμήσεις τους στα ελληνικά νησιά. Και η Σίφνος είναι από τους προορισμούς που είναι ψηλά στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών. Τα μέρη του νησιού, που μαγεύουν τον επισκέπτη είναι πολλά κι ένα εξ’ αυτών είναι και ο Φάρος.



Σίφνος: Δείτε σε ποιο μέρος κρατούσαν όμηρο έναν 26χρονο για 4.000 ευρώ

Συνελήφθησαν δυο συμπατριώτες του 26χρονου από το Πακιστάν, ηλικίας 42 και 23 ετών, οι οποίοι σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, τον είχαν απαγάγει και απαιτούσαν ως λύτρα 4.000 ευρώ για να τον απελευθερώσουν.



Σεισμός και στη Σίφνο!

Ισχυρός σεισμός το μεσημέρι της Παρασκευής και στη Σίφνο!

Ο σεισμός ήταν μεγέθους 4,2 Ρίχτερ σύμφωνα με τη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Το επίκεντρό του εντοπίζεται 19 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Σίφνου με το εστιακό βάθος να εκτιμάται στα πέντε χιλιόμετρα.



Πυρκαγιά σε ιστιοφόρο στη Σίφνο

Πυρκαγιά υπό αδιευκρίνιστη αιτία, εκδηλώθηκε σε ιστιοφόρο σκάφος με δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή νότια της Σίφνου.

Τα δύο άτομα εγκατέλειψαν το ιστιοφόρο και επιβιβάστηκαν στο βοηθητικό σκάφος.

Στο σημείο σπεύδουν τρία πλωτά του λιμενικού και ένα ιδιωτικό.