Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

σχολικά βιβλία



Τα αιτήματα της Ελλάδας προς την ΠΓΔΜ για τα σχολικά εγχειρίδια

Σε καλό κλίμα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, προχωρά το έργο της Μεικτής Διεπιστημονικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων (ΜΔΕΕ) Ελλάδας- ΠΓΔΜ για τη διερεύνηση των σχολικών εγχειριδίων, η οποία συνήλθε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη.



Πώς παρουσιάζεται η Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία

Η Ελληνική Επανάσταση και η ίδρυση του ελληνικού κράτους (1820-1829), κατά το Τουρκικό εγχειρίδιο



Μέχρι τέλη Μαΐου η διανομή των σχολικών βιβλίων της επόμενης χρονιάς

Το αργότερο μέχρι τα τέλη Μαΐου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διανομή των σχολικών βιβλίων για το σύνολο των 4.400 δημοτικών σχολείων της χώρας, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας.



Φίλης για εμφύλιο: Να αναδιαμορφωθούν τα σχολικά βιβλία της ιστορίας

Στην αναδιαμόρφωση των προγραμμάτων ιστορίας των σχολικών βιβλίων, αναφέρθηκε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, μιλώντας από το βήμα εκδήλωσης αφιερωμένης στον ελληνικό εμφύλιο, που πραγματοποιήθηκε στο πάρκο Εθνικής συμφιλίωσης στο Γράμμο.



Αναγνωστοπούλου: Να αλλάξουν τα σχολικά βιβλία χωρίς «εθνόμετρο»

Να αλλάξουν τα σχολικά βιβλία της ιστορίας χωρίς τη χρήση «εθνόμετρου», και να μετατραπούν σε γνωμοδοτικά τα συμβούλια στα ΑΕΙ, δήλωσε σε συνέντευξη της, στην «Καθημερινή» η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Σια Αναγνωστοπούλου, η οποία μετά την πολύμηνη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και παρά την ιδεολογική της αντίθεση για τους τελευταίους εκφράζεται θετικά, αποκλεί



Κ.Ζουράρις για τα σχολικά βιβλία: "Κατιναριά και βλακόμετρα τα γράφουν"

Με ένα βιβλίο στο χέρι ανέβηκε ο Κώστας Ζουράρις στο βήμα της βουλής, από όπου εξαπέλυσε μύδρους εναντίον του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.