Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 -

σχολικά λεωφορεία



Βεβαιώθηκαν 263 παραβάσεις σε σχολικά λεωφορεία στην Αττική μέσα σε 48 ώρες!

Σε αριθμούς που σοκάρουν ανέρχονται οι παραβάσεις που κατέγραψε η Τροχαία σε σχολικά λεωφορεία, σε ειδική εξόρμηση που έκανε στις 6 και 7 Μαρτίου, με στόχο τη διασφάλιση αυξημένου επιπέδου οδικής ασφάλειας κατά τη μεταφορά μαθητών από και προς σχολικά συγκροτήματα. 

Με βάση τα στοιχεία, στους 585 ελέγχους σχολικών λεωφορείων, βεβαιώθηκαν συνολικά 263 παραβάσεις.



Σχολικά λεωφορεία: Φθαρμένα λάστιχα, βλάβες στα κοντέρ και παραβάσεις με το «καλημέρα» της νέας σχολικής χρονιάς

Περισσότερες από 100 παραβάσεις διαπιστώθηκαν από τους ελέγχους στα σχολικά λεωφορεία με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. 

Ειδικότερα, 



Διαρκείς οι έλεγχοι στα σχολικά λεωφορεία

Ελέγχους σε σχολικά λεωφορεία κάνει από το πρωί η Τροχαία, με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς, σε διάφορα σημεία του λεκανοπεδίου.

Με στόχο την ασφαλή μετακίνηση και την προστασία των μαθητών πραγματοποιήθηκαν σήμερα έλεγχοι σε 75 οχήματα, ενώ διαπιστώθηκαν και καταλογίστηκαν 15 παραβάσεις.



Έλεγχοι σε σχολικά λεωφορεία

Σωρεία παραβάσεων διαπιστώθηκαν σε σχολικά λεωφορεία κατά τους ελέγχους που διενήργησαν ειδικά συνεργεία της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο της νέας σχολικής χρονιάς.



Το ήξερες; Γιατί τα σχολικά λεωφορεία είναι κίτρινα

Η ιστορία του κίτρινου χρώματος στα σχολικά λεωφορεία ξεκινάει αρκετές δεκαετίεςπριν και πιο συγκεκριμένα κάπου στη δεκαετία του 1930 στις ΗΠΑ, όπου και… επιλέχθηκε ως το πλέον κατάλληλο χρώμα για τα εν λόγω οχήματα.