Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

σφαγή



Το Ολοκαύτωμα της Σαμοθράκης: Μία άγνωστη τραγωδία του 1821

Η 1η Σεπτεμβρίου είναι για την Σαμοθράκη ιερή ιστορική ημέρα. Τιμάται το Ολοκαύτωμα της νήσου, το οποίο συνέβη την 1η Σεπτεμβρίου 1821, όταν οι Τούρκοι έσφαξαν το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της Σαμοθράκης.



30 Ιουνίου 1913: Η σφαγή του Δοξάτου - Τι έγραψε ο διεθνής Τύπος

Μετά την απελευθέρωση των Σερρών, το 21ο Σύνταγμα της 7ης Μεραρχίας διατάσσεται να κατευθυνθεί προς τη Δράμα και να συνεχίσει την καταδίωξη των Βουλγάρων, που κατείχαν την περιοχή από τον Οκτώβριο του 1912.



«Σφαγή» σε οικογενειακή γιορτή στο Μεξικό: Ένοπλοι «γάζωσαν» τους καλεσμένους - 13 νεκροί

Ένοπλοι δολοφόνησαν 13 ανθρώπους μέσα σε μπαρ στην πόλη Μινατιτλάν της Πολιτείας Βερακρούς στον Κόλπο του Μεξικού, διαπράττοντας μια από τις χειρότερες σφαγές στη χώρα αφότου ανέλαβε την εξουσία ο πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, ανακοίνωσαν οι αρχές.



Σκόπια: “Σφαγή” στο ντιμπέιτ Ζάεφ – Μίτσκοσκι για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Αυτό φάνηκε και στο τηλεοπτικό ντιμπέιτ στα Σκόπια ανάμεσα στον πρωθυπουργό, Ζόραν Ζάεφ και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης,VMRO-DPMNE Χρίστιαν Μίτσκοσκι.



Νιγηρία - Μαζική σφαγή Χριστιανών από ένοπλες συμμορίες

Ένοπλοι εισέβαλαν σε 15 χωριά και σφαγίασαν Χριστιανούς, κατέστρεψαν τα σπίτια και τουλάχιστον 9 εκκλησίες τους, σε μια οργανωμένη προσπάθεια αφανισμού της Χριστιανικής πίστης στην Αφρικανική χώρα.



Νέα ''σφαγή'' στη Γάζα!

Μεταξύ των νεκρών είναι και ένας 14χρονος, ο Μουστάφα Άμπεντ Ράμπο, ο οποίος σκοτώθηκε κοντά στην Τζαμπαλία, στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων και συγκρούσεων.