Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024 -

ΣΕΤΕ



Τα 3 δισ. ευρώ αγγίζουν τα κόκκινα δάνεια στον Τουρισμό

Σε περίπου 3 δισ. ευρώ υπολογίζει τα κόκκινα δάνεια στον τουριστικό κλάδο ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Γιάννης Ρέτσος, σε σύνολο δανεισμού 8 δισ. ευρώ, χαρακτηρίζοντας την αγορά "υποδανεισμένη" σε σύγκριση με άλλους τομείς της οικονομίας.



Τουρισμός: Αύξηση αφίξεων με κάθε μεταφορικό μέσο, δείχνουν τα στοιχεία του ΣΕΤΕ

Το ρεκόρ αφίξεων τουριστών στη χώρα μας για τη φετινή χρονιά αποτυπώνει με αριθμούς ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.



Συνάντηση Τσίπρα-ΣΕΤΕ

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί αύριο Πέμπτη, 6 Ιουλίου, με το προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 στο Μέγαρο Μαξίμου.



Ο Γιάννης Ρέτσος εξελέγη νέος πρόεδρος του ΣΕΤΕ

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 25ης ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, με πανηγυρική εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μουσικής, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, όπου και ανακοινώθηκε η εκλογή του Γιάννη Ρέτσου στη θέση του προέδρου.



ΣΕΤΕ: Γιατί είχαν απόκλιση τουριστικές αφίξεις και έσοδα το 2016

Το 2016 δεν ήταν η μοναδική χρονιά κατά την οποία αφίξεις και έσοδα στον ελληνικό τουρισμό κινήθηκαν σε αντίθετες κατευθύνσεις, ανοδικά οι μεν, πτωτικά τα δε. Απόκλιση στα δύο μεγέθη υπήρξαν ακόμη τρεις φορές κατά την τελευταία δωδεκαετία από το 2005 έως σήμερα, εν έτει 2007, 2010 και 2012, δηλαδή σε 4 από τις 12 χρονιές από το 2005.



Ανδρεάδης (ΣΕΤΕ): Περισσότερα «πράσινα» ξενοδοχεία και στην Ελλάδα

Οι  «πράσινες» επενδύσεις στα ξενοδοχεία μπορούν να φέρουν θετικότερα αποτελέσματα στον τουριστικό κλάδο αφού η τάση αναζήτησης τουριστικών μονάδων για πιστοποιημένα αειφόρα ξενοδοχεία ολοένα και αυξάνει.