Η χωριάτικη και ο ντάκος ανάμεσα στις 100 καλύτερες σαλάτες του κόσμου
Δύο ελληνικά πιάτα με ρίζες βαθιά χωμένες στην παράδοση κατάφεραν να φτάσουν στην κορυφή του κόσμου – αυτή τη φορά όχι με σουβλάκι, αλλά με σαλάτες.
Δύο ελληνικά πιάτα με ρίζες βαθιά χωμένες στην παράδοση κατάφεραν να φτάσουν στην κορυφή του κόσμου – αυτή τη φορά όχι με σουβλάκι, αλλά με σαλάτες.
Το Taste Atlas, έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τις «50 καλύτερες σαλάτες στον κόσμο».
Μάλιστα, οι δύο πρώτες είναι ελληνικές, με την πρώτη θέση να καταλαμβάνει η σαλάτα Ντάκος και την δεύτερη η Χωριάτικη σαλάτα.
Συνήθως τις πράσινες σαλάτες τις καταναλώνουμε με ελαιόλαδο, τώρα όμως έχουμε ακόμη ένα λόγο για να το κάνουμε.
Τα λαχανικά είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες όμως απορροφώνται από τον οργανισμό μόνο όταν συνοδεύονται από κάτι λιπαρό.
Αν, για παράδειγμα, φάτε ένα σκέτο καρότο, θα αφομοιωθεί μόνο ένα μικρό ποσοστό από τις βιταμίνες που περιέχει.
Οι σαλάτες και το σπανάκι, που πουλιούνται έτοιμα κομμένα μέσα σε πλαστική σακούλα, αυξάνουν σημαντικά την πιθανότητα μόλυνσης από το βακτήριο σαλμονέλα, σύμφωνα με μια νέα μελέτη επιστημόνων στη Βρετανία, με τη συμμετοχή ενός νεαρού Έλληνα ερευνητή.