Πέμπτη 09 Μαΐου 2024 -

Σακχαρώδης Διαβήτης



Χρόνιος ανεπαρκής ύπνος: Αυξάνει τον κίνδυνο για εμφάνιση σακχαρώδη διαβήτη στις γυναίκες

Ο χρόνιος ανεπαρκής ύπνος στις γυναίκες μειώνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη και μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για εμφάνιση σακχαρώδη διαβήτη, σύμφωνα με νέα ερευνητική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο έγκριτο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Diabetes Care.



Αυτά είναι τα οκτώ ασυνήθιστα πρώιμα συμπτώματα του σακχαρώδη διαβήτη

Μπορεί η υπερβολική δίψα, η αυξημένη ούρηση και η αύξηση του βάρους, να αποτελούν από τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα που σακχαρώδη διαβήτη, ωστόσο είναι σημαντικό να γνωρίζετε και τα πιο ασυνήθιστα.

Η έγκαιρη διάγνωση σημαίνει ότι μπορείτε να ξεκινήσετε τη διαχείριση του διαβήτη σας νωρίτερα, γεγονός που μειώνει τις επιπλοκές.



Σακχαρώδης διαβήτης: Οι αλλαγές στο πρωινό που μπορεί να βοηθήσουν στη ρύθμιση του σακχάρου

Αν έχετε σακχαρώδη διαβήτη, τότε ένα υγιεινό, χορταστικό πρωινό γεύμα μπορεί να κάνει τη διαφορά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα.

Ωστόσο πολλά από τα τρόφιμα που μας αρέσει να τρώμε το πρωί, είναι γεμάτα πρόσθετη ζάχαρη ή άλλα σάκχαρα, καθώς και με λίπη.



Σάκχαρο: Ποιες είναι οι φυσιολογικές τιμές - Τι σημαίνουν οι αυξημένες

Οι φυσιολογικές τιμές του σακχάρου δεν είναι αυτές ακριβώς που νομίζουμε, αφού ανάμεσα στο υγιές και στο διαβήτη υπάρχει και ο προδιαβήτης.

Πόσο σάκχαρο έχετε; Ξέρετε ποιες είναι οι ανώτατες φυσιολογικές τιμές και τί συμβαίνει όταν τις υπερβαίνετε; Τα ερωτήματα αυτά είναι πολύ σημαντικά, διότι ο σακχαρώδης διαβήτης αποτελεί μία από τις σημαντικότερες απειλές για την υγεία μας.



Αμφίδρομη η σχέση σακχαρώδους διαβήτη και περιοδοντίτιδας

Η περιοδοντίτιδα και ο σακχαρώδης διαβήτης είναι δύο χρόνια νοσήματα που ταλαιπωρούν χιλιάδες Έλληνες και η επίπτωση των οποίων αυξάνεται με την ηλικία.

 



Διαβήτης: Ποια τυριά κρύβουν κινδύνους

Σακχαρώδης διαβήτης - Σύμφωνα με τον βρετανικό οργανισμό Diabetes UK, οι πάσχοντες πρέπει να ακολουθούν μια υγιή, ισορροπημένη διατροφή που βοηθά στον έλεγχο της γλυκόζης αίματος, των λιπών του αίματος και της αρτηριακής πίεσης, καθώς και στη διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους.