Σάββατο 27 Απριλίου 2024 -

Ρωσική Εκκλησία



Ρωσική Εκκλησία: Το Φανάρι έχασε το δικαίωμα να είναι το κέντρο της Ορθόδοξης Εκκλησίας

Στον απόηχο της απόφασης για διακοπή των σχέσεων με το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης, η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία ξεκαθάρισε σήμερα ότι το Φανάρι έχει χάσει κάθε δικαίωμα να αποτελεί το κέντρο συντονισμού της Ορθόδοξης Εκκλησίας.



Ξέσπασε «Ιερός πόλεμος» - Ρωσική εκκλησία σε Βαρθολομαίο: «Τέτοιες ενέργειες δεν θα μείνουν αναπάντητες»

«Τέτοιες ενέργειες δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητες» τόνισε ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Εκκλησίας, αντιδρώντας στην απόφαση του Οικουμενικού Πατριάρχη να διορίσει δύο αντιπρόσωπους στην Ουκρανία.



Ρωσική εκκλησία εναντίον Τσίπρα

Ο νόμος για την νομιμοποίηση αλλαγής φύλου από την ηλικία των 15 ετών, που εγκρίθηκε από το Ελληνικό κοινοβούλιο είναι «έγκλημα ενώπιον Θεού και ανθρώπων» και θα δούμε πολλές διαμαρτυρίες πιστών, δήλωσε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων, επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (DECR) του Πατριαρχείου Μόσχας.



Η ουκρανική Βουλή ζητά Αυτοκεφαλία από το Φανάρι

Με συντριπτική πλειοψηφία 245 ψήφων έναντι μόλις 20 που καταψήφισαν, η ουκρανική Βουλή εξέδωσε ψήφισμα – έκκληση προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη από τον οποίο ζητά ούτε λίγο ούτε πολύ να λύσει τους δεσμούς τους με το Πατριαρχείο της Ρωσίας.



Ρωσική Εκκλησία προς Τουρκία: Προσέξτε πάρα πολύ με τη ΝΟΤΑΜ που περικλείει το Άγιο όρος

Ανάστατη  είναι η ρωσική εκκλησία μετά  την έκδοση της προκλητικότατης  τουρκικής ΝΟΤΑΜ η οποία περιλαμβάνει την θαλάσσια περιοχή του Αγίου Όρους, λόγω της ιερότητας της περιοχής για την Ορθοδοξία και λόγω υπάρξεως ρωσικής Μονής, αναφέρει σήμερα ο ρωσικός τύπος.