Παρασκευή 10 Μαΐου 2024 -

ρωμης



Η αναζήτηση δροσιάς στα σιντριβάνια της Ρώμης κοστίζει πλέον ακριβά!

Το κύμα καύσωνα πλήττει την ιταλική πρωτεύουσα ήδη από τον Ιούνιο και όταν ο υδράργυρος σκαρφαλώνει στα ύψη, άνθρωποι και ζώα αναζητούν μια πηγή δροσιάς στα σιντριβάνια της Ρώμης. Ωστόσο, το πλατσούρισμα στο νερό των σιντριβανιών μάλλον θα αποδειχθεί ιδιαίτερα ακριβό για όσους το τολμήσουν. 



Αναστασιάδης: Οι 27 της Ε.Ε να τιμήσουν την υπογραφή τους στη Διακήρυξη της Ρώμης

Τη σημασία της τήρησης των δεσμεύσεων που ανέλαβαν οι 27 της ΕΕ μετά την υπογραφή της Διακήρυξης της Ρώμης, επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, μετά το πέρας της Συνόδου.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην αρχή της αλληλεγγύης και της εφαρμογής του κοινοτικού κεκτημένου έναντι όλων και χωρίς εξαιρέσεις.



Ερώτηση της Ρώμης στην Ε.Ε. για φράχτη που σχεδιάζει η Αυστρία

Να επαληθεύσει αν ο φράχτης που η Αυστρία προτίθεται να τοποθετήσει στο πέρασμα Μπρένερ στα σύνορα με τηνΙταλία συνάδει με τους κανόνες της συμφωνίας της Σένγκεν, ζητεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η Ρώμη.



Ιταλία: Παράνομη χωματερή στις αρχαίες κατακόμβες της Ρώμης

Η ιταλική αστυνομία ανακάλυψε χθες μια παράνομη χωματερή κρυμμένη στις αρχαίες Ρωμαϊκές κατακόμβες και απέκλεισε την περιοχή ενώ άρχισε τις έρευνες για πιθανή ρύπανση του περιβάλλοντος.



Ύποπτο δέμα έκλεισε το μετρό της Ρώμης για μία ώρα

Επί σχεδόν μια ώρα παρέμεινε κλειστό το μετρό της Ρώμης εξαιτίας ύποπτου δέματος, το οποίο είχε εντοπισθεί στην στάση Lepanto της γραμμής Α, σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από τον Άγιο Πέτρο. Οι πυροτεχνουργοί κινητοποιήθηκαν άμεσα και μπόρεσε να εξακριβωθεί ότι δεν επρόκειτο για εκρηκτικό μηχανισμό.



Σε παραίτηση οδήγησε τον δήμαρχο της Ρώμης η ακριβή ζωή του

Ο δήμαρχος της Ρώμης με το Δημοκρατικό Κόμμα Ιγκνάτσιο Μαρίνο αναγκάστηκε να παραιτηθεί εξαιτίας του σκανδάλου με τα έξοδα που περνούσε στον λογαριασμό του Δήμου. 

Οι Ρωμαίοι κατηγορούν τον Μαρίνο ότι χρησιμοποίησε χρήματα από τον Δήμο για να κάνει πλουσιοπάροχα δείπνα για την οικογένειά του και τους φίλους του.