Δευτέρα 06 Μαΐου 2024 -

Ροχανί



Ροχανί: Σκοπός της Αμερικής είναι να γονατίσει το ισλαμικό σύστημα στο Ιράν

Ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί παρουσίασε σήμερα στο κοινοβούλιο τον ετήσιο κρατικό προϋπολογισμό των 4.700 τρισεκ. ριάλ (47 δισεκ. δολαρίων με βάση την ισοτιμία στην ελεύθερη αγορά), λέγοντας ότι οι αμερικανικές κυρώσεις θα επηρεάσουν τις ζωές των Ιρανών και την ανάπτυξη, αλλά δεν θα γονατίσουν την κυβέρνηση της Ισλαμικής Δημοκρατίας.



Ροχανί: Οι ΗΠΑ επιδιώκουν με κάθε μέσο την αλλαγή καθεστώτος στην Τεχεράνη

Οι ΗΠΑ επιδιώκουν την αλλαγή καθεστώτος στο Ιράν, υποστήριξε σήμερα ο πρόεδρος της ισλαμικής δημοκρατίας Χασάν Ροχανί σε τηλεοπτικό του μήνυμα στο κρατικό δίκτυο.



Ο Ροχανί απειλεί τον Τραμπ: «Θα σε νικήσουμε όπως και τον Σαντάμ Χουσεΐν»

Το Ιράν θα αυξάνει «μέρα με την ημέρα» «τις αμυντικές του ικανότητες», δήλωσε σήμερα ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί αναφερόμενος στους πυραύλους που αναπτύσσει η χώρα του και οι οποίοι προκαλούν ανησυχία στη Δύση.



Δεν αποκλείει συνάντηση με τον Ροχανί ο Τραμπ

Το ενδεχόμενο να συναντηθεί με τον Ιρανό ομόλογό του Χασάν Ροχανί, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στα τέλη Σεπτεμβρίου, άφησε ανοιχτό ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ την Τετάρτη, κατηγορώντας ωστόσο εκ νέου την Τεχεράνη ότι αποσταθεροποιεί τη Μέση Ανατολή.



Εξαγριώθηκε ο Ροχανί με τις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν

Οι ΗΠΑ είναι απομονωμένες στον κόσμο και θα μετανιώσουν για την επιβολή κυρώσεων στο Ιράν, δήλωσε σήμερα ο ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί σε ομιλία του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση λίγες ώρες πριν τεθούν σε ισχύ οι κυρώσεις.



Τραμπ σε Ροχανί: «Μην απειλήσεις ποτέ ξανά τις ΗΠΑ»

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε την Κυριακή τον πρόεδρο του Ιράν Χασάν Ροχανί να μην απειλήσει ποτέ ξανά τις ΗΠΑ, μετά την δήλωση του ιρανού ηγέτη με την οποία καταδίκαζε τις εχθρικές πολιτικές που εφαρμόζει η Ουάσινγκτον έναντι της Τεχεράνης.