Παρασκευή 03 Μαΐου 2024 -

ρήξη



Ρήξη Αθήνας-Φαναρίου: Aκυρώθηκε η συνάντηση Ιερωνύμου - Βαρθολομαίου - Αγεφύρωτο χάσμα μεταξύ τους

Σε νέα φάση κρίσης μπαίνουν οι σχέσεις Αθήνας και Φαναρίου καθώς η προγραμματισμένη για αύριο συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο τελικά δεν θα πραγματοποιηθεί.



Βαθαίνει η ρήξη Σ. Αραβίας- Καναδά

Αποφασισμένο να τεντώσει το σχοινί στις σχέσεις με την Οτάβα εμφανίζεται το Ριάντ. Μετά την απέλαση του Καναδού πρεσβευτή, τη διακοπή των δρομολογίων του σαουδαραβικού αερομεταφορέα προς τον Καναδά και την αναστολή των υποτροφιών για τους Σαουδάραβες, που σπουδάζουν στη χώρα, το βασίλειο των Σαούντ ανακοίνωσε τώρα ότι αναστέλλονται όλα τα προγράμματα νοσηλείας ασθενών στον Καναδά.



Ανεύρυσμα στο κεφάλι: Πώς θα αναγνωρίσετε τη ρήξη πριν να είναι πολύ αργά

Ανεύρυσμα ονομάζεται η αποδυνάμωση που παρατηρείται σε κάποιο σημείο του τοιχώματος ενός αιμοφόρου αγγείου, η οποία επιτρέπει να σχηματιστεί στο σημείο αυτό ένα εξόγκωμα, καθώς το αίμα διαπερνά το αγγείο και ασκεί πίεση. Το ανεύρυσμα μοιάζει με ένα μικρό μπαλόνι που μπορεί να «σκάσει» οποιαδήποτε στιγμή.



«Ἄν ἡ Ἐκκλησία δέν μιλάη, γιά νά μήν ἔρθη σέ ρήξη μέ τό κράτος, τότε ποιός θά μιλήση;»

Ἄν οἱ Χριστιανοί δέν ὁμολογήσουν, δέν ἀντιδράσουν, αὐτοί θά κάνουν χειρότερα. Ἐνῶ ἄν ἀντιδράσουν, θά τό σκεφθοῦν. Ἀλλά καί οἱ σημερινοί Χριστιανοί δέν εἶναι γιά μάχες. Οἱ πρῶτοι Χριστιανοί ἦταν γερά καρύδια· ἄλλαξαν ὅλο τόν κόσμο.
 
 


Παναθηναϊκός: Σοκ με Λουτσιάνο, 5 μήνες εκτός δράσης

Ρήξη χιαστών υπέστη ο Λουτσιάνο Νέβες και θα μείνει εκτός δράσης για 4-6 μήνες.



Οι ΗΠΑ «δεν επιθυμούν μόνιμη ρήξη» μεταξύ του Κατάρ και των χωρών του Κόλπου

Η Ουάσιγκτον δεν επιθυμεί να δει μια «μόνιμη ρήξη» μεταξύ των χωρών του Κόλπου, δήλωσε σήμερα ανώτατος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης, καθώς χώρες του Κόλπου κι αραβικά κράτη αποφάσισαν να διακόψουν τις διπλωματικές τους σχέσεις με το Κατάρ κατηγορώντας το ότι στηρίζει τους ισλαμιστές και το Ιράν.