Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

ρηγμα



Ε.Λέκκας: «Το ρήγμα της Ανατολίας έχει κατεύθυνση προς την Ελλάδα»

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης μίλησε για τους σεισμούς στην Κωνσταντινούπολη και το ρήγμα της Ανατολίας, τονίζοντας πως «έχει κατεύθυνση προς την Ελλάδα γι’ αυτό και το 1999 είχαμε την πρόκληση του σεισμού των Αθηνών μετά το μεγάλο σεισμό της Σμύρνης, της 17 Αυγούστου».



Η πρώτη "σεισμολογική" εκδρομή στο ρήγμα της Πάρνηθας - Τι λέει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος

Την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου δεκάδες άνθρωποι θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά το ρήγμα της Πάρνηθας, μέσα από μια πρωτότυπη για τα ελληνικά δεδομένα "σεισμολογική έκδρομή".



Έτοιμος να ανοίξει τα σύνορα ο Ερντογάν

Πιο ορατό από ποτέ είναι το ενδεχόμενο να κάνει πράξη τις απειλές του ο Ερντογάν ανοίγοντας τα σύνορα της Τουρκίας, πλημμυρίζοντας με πρόσφυγες την Ευρώπη, με πρώτο φυσικά «σταθμό» τους την Ελλάδα.



Μικρό ρήγμα έχει υποστεί το «Sea jet 2»

Μικρό ρήγμα πάνω από την ίσαλο γραμμή στην πλώρη δεξιά έχει υποστεί, σύμφωνα με πληροφορίες, το ταχύπλοο καταμαράν «Sea jet 2», το οποίο το πρωί προσέκρουσε ελαφρά κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης στο λιμάνι της Σίφνου, με αποτέλεσμα να τραυματισμούν ελαφρά δύο επιβάτες.



Blue Star Patmos: Το ρήγμα είναι διαμπερές, φαίνονται μέχρι και οι σκάλες

Το μέγεθος της ζημιάς που έχει υποστεί το Blue Star Patmos αποτυπώνει η μαρτυρία ενός εκ των δυτών που βούτηξε στα νερά ανοιχτά του λιμανιού της Ίου, εκεί, δηλαδή, που προσάραξε το πλοίο τα ξημερώματα της Τετάρτης.