Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 -

ραπ



Σαββόπουλος: Παρακολουθώ με ενδιαφέρον τους τράπερ, μολονότι το θέμα τους είναι πολύ ναρκισσιστικό

Για τη ραπ και την τραπ μίλησε μεταξύ άλλων ο Διονύσης Σαββόπουλος στον Σταύρο Θεοδωράκη και την ξεχωριστή εκπομπή των Πρωταγωνιστών στον ALPHA για τον μεγάλο μουσικό στο φινάλε του 2023.



Ο Πούτιν ανησυχεί για την αγάπη των Ρώσων στη ραπ και ψάχνει λύσεις

Ανήσυχος από την αυξανόμενη δημοτικότητα της ραπ στη νεολαία της Ρωσίας, ο Βλαντίμιρ Πούτιν θέλει από τους επικεφαλής του τομέα του πολιτισμού να επινοήσουν ένα μέσο ελέγχου και όχι απαγόρευσης της δημοφιλούς μουσικής.



Ο Πούτιν κήρυξε πόλεμο στην ραπ και ψάχνει τρόπους να γίνει... κρατικά ελεγχόμενη!

Ιδιαίτερο προβληματισμό προκαλεί στον Βλαντιμίρ Πούτιν η αυξανόμενη δημοφιλία της ραπ (ενός όχι και τόσο νέου είδους μουσικής) μεταξύ των νέων στη χώρα του.

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, η ραπ μουσική κρύβει σοβαρούς κινδύνους για τη νεολαία και γι' αυτο οι πολιτισμικοί θεσμοί της χώρας θα πρέπει να βρουν τρόπο να ελέγξουν το περιεχόμενο των στίχων της. 



Οι ψυχοπαθείς προτιμούν την ραπ μουσική

Αν ακούς Έμινεμ είναι πιο πιθανό να είσαι ψυχοπαθής, από ότι αν άκουγες κλασική μουσική. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. 

Η σύνδεση των μουσικών προτιμήσεων και των χαρακτηριστικών του χαρακτήρα έγιναν αντικείμενο έρευνας και τα αποτέλεσμα εξέπληξαν ακόμα και τους ίδιους τους ειδικούς. 



Οι ψυχοπαθείς είναι πιο πιθανόν να ακούνε μουσική ραπ

Όσοι έχουν δει τη Σιωπή των Αμνών θυμούνται τον Άντονι Χόπκινς ως Χάνιμπαλ Λέκτερ να ακούει κλασσική μουσική ενώ προχωρούσε στα φριχτά εγκλήματά του.